Dierenpolitie kan niks doen aan vermagerde pony’s in Haarsteeg *video*

Dierenpolitie kan niks doen aan vermagerde pony’s in Haarsteeg *video*

algemeen paard oog, haarsteeg
Archieffoto

Op een grote zandvlakte aan de Inlaagdijk in Haarsteeg staan enkele tientallen pony’s en veulens. Ze zijn vermagerd en zien er slecht uit, maar de dierenpolitie kan niets voor ze doen.

Doelloos

De pony’s hebben bijna geen eten, enkel wat oud hooi en een stapel aardappelen. Op de gehele vlakte is geen schaduwplekje te vinden. Gisteren was er een merrie, welke pas een veulen heeft gekregen, overleden, haar lichaam lag nog op de zandvlakte. Het veulen liep doelloos rond en probeerde af en toe of hij wat kan drinken bij andere merries.

Deur niet open

Buurtbewoners trekken al jarenlang aan de bel bij diverse instanties over de eigenaar van de beesten. Ook op de Priemsteeg in Haarsteeg lopen diverse dieren die zeer slecht verzorgd worden. Gisteren is er wederom door diverse personen naar 144 en andere instanties gebeld. Deze zijn langs geweest op zowel de Inlaagdijk als het woonadres van de man. Maar omdat hij de deur niet open doet kunnen ze niets doen.

Stichting Annemieke

Gisterenavond brachten boze dierenliefhebbers een bezoek aan de man in Haarsteeg. Stichting Annemieke gaf de ezels, pony’s en veulens hooi en vers water. Enkele agenten waren ter plaatse gekomen en er werd druk overlegd met de dierenpolitie, de NVWA en stichting Annemieke. Op het woonadres van de eigenaar, Sjaak B. begon het ondertussen uit te hand te lopen tussen een grote groep boze mensen en Sjaak B. Diverse politie-eenheden gingen met spoed van de Inlaagdijk naar het woonadres een paar straten verderop. De gemoederen werden gekalmeerd en in verband met het coronavirus werd iedereen verzocht om te vertrekken.

Bron: 112Vandaag/Nieuws uit Brabant

Reacties