Verwaarloosde pony krijgt nieuw thuis na hoofdrol in kerstcampagne *video*

Verwaarloosde pony krijgt nieuw thuis na hoofdrol in kerstcampagne *video*

0 2892
Tink in de kerstvideo. Foto: RSPCA via YouTube

Vosmerrie Tink werd opgevangen door de RSPCA omdat ze werd verwaarloosd. Na haar hoofdrol in de kerstcampagne voor de stichting kreeg Tink haar eigen ‘fairytale ending’.

Tot haar buik in de modder

De merrie was achtergelaten in een ontzettend modderig weiland. De modder was zo diep dat ze er tot haar buik in stond. Hierdoor had ze geen enkele plek om te liggen. De RSPCA ving haar op en gaf haar de benodigde aandacht en zorg. Vervolgens werd Tink zelfs gekozen om mee te spelen in een filmpje ter promotie voor de ‘Stock the Sleigh’ campagne van de stichting.

Rendier-droom

In de video gaat Tink haar droom om een rendier te worden achterna. Op weg naar het vervullen van deze kerstwens helpt ze andere dieren in nood. Sinds de video online is gezet is hij al meer dan 190.000 keer bekeken. Ook het team van Staunton Country Park in Hampshire zag de video. Zij boden de vosmerrie een thuis aan, waarbij de pony ingezet wordt als therapiepony.

Training

De RSPCA was ontzettend blij met het aanbod van Staunton Country Park. Lisa Clark van Staunton Country vertelde: “Tink mag tijdens de kerst eerst wennen aan haar nieuwe huisje. In het nieuwe jaar beginnen we met haar training tot therapiepony. Gezien Tink zelf verwaarloosd was en in de opvang leerde wat liefde en zorg was, is het extra speciaal dat zij dit nu net zoveel geluk terug gaat geven aan anderen.”

Helpende rol

“Het is super om te zien dat ze zich nu al op haar gemak voelt bij een andere nieuwe pony genaamd Pudding”, vervolgt Clark. “Ook gaat het erg goed met de pony’s die er al waren. Het is wel toepasselijk dat Tink rond de kerstdagen naar haar nieuwe huis is gekomen.”

De RSPCA is blij dat de merrie een fijn nieuw thuis heeft gevonden. “Het is fijn om te bedenken dat haar helpende rol in de video er voor gezorgd heeft dat ze nu met kinderen gaat werken. Tink is een hele sociale pony die van haar leven gaat genieten in een fijne omgeving.”

Bekijk de kerstvideo hieronder.

Bron: Horse & Hound

Foto: RSPCA via YouTube

Reacties