Verrichtingsonderzoek Gelderse hengsten: Newman, McKenzyJHL en Matiz gaan door

Verrichtingsonderzoek Gelderse hengsten: Newman, McKenzyJHL en Matiz gaan door

Gelderse hengst Newman
Newman (v. Elton) KWPN Hengstenkeuring 2021 © DigiShots

Gisteren vond de beoordeling plaats voor de drie Gelderse hengsten Newman, McKenzy JHL en Matiz. Met alle 3 de hengsten wordt het verrichtingsonderzoek voortgezet​.

‘Goed trainbaar’

Wim Versteeg van het KWPN vertelt: ‘De voltallige hengstenkeuringscommissie heeft de 3-jarige Newman (v. Elton), de 4-jarige McKenzy JHL (v. Alexandro P) en Matiz  (v. Eebert) gisteren beoordeeld. Het was prachtig weer en Newman en McKenzy JHL werden onder het zadel voorgesteld op het buitenterrein. Matiz werd aangespannen op het buitenterrein beoordeeld. De hengsten waren goed trainbaar en liepen over de bult, door het gat en door het waterven.’

‘Positieve ontwikkeling’

‘Na afloop heeft de hengstenkeuringscommissie gesproken met de eigenaren over de stand van zaken op dit moment. Met alle 3 de hengsten wordt het onderzoek voortgezet. De volgende beoordeling vindt volgende week plaats in de Willem-Alexanderhal. De hengsten ontwikkelen zich positief gedurende het verrichtingsonderzoek, aldus Wim Versteeg.

De eindpresentatie op 14 mei zal via de livestream uitgezonden worden. Meer informatie over de deelnemende hengsten is te vinden in de KWPN-mediaguide.

Bron: KWPN

Foto: DigiShots

Reacties