Vermist paard binnen 24 uur terug door Facebook-tip

Vermist paard binnen 24 uur terug door Facebook-tip

0 4795
vervelende kwaaltjes in de zomer
Foto ter illustratie.

Dressuuramazone Pammy Hutton prijst de kracht van Social Media nadat ze haar paard, die op 2 oktober vermist raakte, een dag later weer terughad.

De Hannoveraner ruin Dante stond niet op zijn gebruikelijke plek in de wei toen de amazone hem opzocht. Hutton dacht in eerste instantie dat het achtjarige paard wel ergens op het 120 hectare grote terrein was. Al snel werd duidelijk dat het paard nergens te vinden was, waarna er een oproep op Social Media werd geplaatst.

Een belletje

“Het hele terrein is goed afgesloten maar helaas is hij er toch uit gesprongen”, vertelde Hutton aan Horse & Hound. “Ik was op kantoor en zei: ‘Laten we het op Facebook zetten. Binnen drie kwartier liep het los.” De oproep werd ongeveer 30.000 keer gedeeld en al snel werd er gebeld. “Iemand belde om te zeggen dat ze rond half 5 ’s morgens iets langs had horen komen wat klonk als een paard. We stuurden er gelijk iemand heen en er was te zien waar hij had gelopen. We hebben zijn sporen gevolgd.”

Tot de A417

Inmiddels waren ook de politie en lokale boeren ingelicht. Het werd donker en de zoektocht werd stopgezet. Tot Dante de volgende dag ongeveer 5 kilometer verderop werd gevonden. “We wisten dat hij naar de Fairford-Cirencester Road was gegaan. We zijn zo blij dat niet aangereden is.” De volgende morgen zijn ze de  sporen gevolgd naar een bos, waar ze Dante vonden. “We hebben geen idee hoe hij daar gekomen is maar dat maakte ons niet uit! Hij heeft een paar nare snijwonden maar ze lijken erger dan ze zijn. We weten niet hoe en waar, maar hij is ergens overheen gesprongen.”

Geen meldingen

De politie kreeg geen enkele melding van een loslopend paard, ondanks dat Dante langs de hoofdweg is gelopen. “Dat niemand hem zag en niemand hem heeft aangereden is een wonder,” zei Emma Hardford, manager van de stal waar Dante staat. “‘Bless him'”, vervolgde ze. “Hij is heel zenuwachtig op de weg maar toen bij hem kwamen was hij opgewekt en leek bij blij dat er mensen waren. We dachten dat we hem ergens in een greppel zouden vinden.”

Sensibel

Hutton voegt hieraan toe dat Dante een erg sensibel paard is, en dat hij naar Talland (de stal van Hardford, red.) was gegaan omdat hij lastig was onder het zadel. “Drie dagen geleden, zei ik nog: ‘Eindelijk! Dante is gesetteld.'”, zei ze. “Hij is een lief, kwaliteitsvol paard maar gewoon ontzettend sensibel.”

“Ik heb geluk met mijn volgers op Facebook”, vervolgt ze. “Zij zijn erg positief. Ik ben overladen door steun en iedereen probeerde ons te helpen Dante terug te vinden. Het was immers door Facebook dat wij de eerste aanwijzing kregen,” stelt zij. “We hebben zo veel geluk. Maar tot mijn spijt barstte ik in tranen uit toen ik hoorde dat hij gevonden was. Ik zou stoer moeten zijn, dit heeft mijn imago verpest!” grapt Hutton.

Bron: Horse & Hound

Foto: Jennifer-Fotografie

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 120)

Reacties