Verklaring Isabell Werth over ‘doping’

Verklaring Isabell Werth over ‘doping’

Isabell Werth, El Santo
Isabell Werth en El Santo (foto: Remco Veurink)

Gisteren werd bekend gemaakt dat El Santo NRW, het toppaard van Isabell Werth, in juni 2012 positief werd getest op het door de FN verboden middel cimetidine. De amazone komt vanochtend zelf met een verklaring:

‘Gedurende acht maanden weet ik dat El Santo tijdens het Rheinlandse kampioenschap in juni 2012 positief werd getest op cimetidine. El Santo heeft dit middel nooit toegediend gekregen. Zijn buurman Warum Nicht krijgt deze maagbeschermer echter wel wegens een bekkenbreuk, waarvoor hij zware pijnstillers moet slikken. Omdat deze pijnstillers zijn maag kunnen beschadigen, krijgt hij uit voorzorg ook cimetidine.

Op dit moment onderzoekt een zeer professioneel team hoe en waarom deze stof ook bij El Santo is gevonden. Ik steun dit onderzoek en hoop dat er snel duidelijkheid komt. El Santo is hier als vierjarige op stal gekomen en heeft nooit cimetidine toegediend gekregen. Ik ben er van overtuigd dat het onderzoek zal uitwijzen dat er geen sprake is van een persoonlijke fout.
Omdat het onderzoek nog loopt mag ik verder geen uitspraken doen. Zodra er meer informatie of resultaten bekend zijn, zal ik deze uiteraard delen.’

Vergelijkbare artikelen

Reacties