Verenigde Arabische Emiraten blijven tot eind 2020 geschorst

Verenigde Arabische Emiraten blijven tot eind 2020 geschorst

Het Hof van Arbitrage voor Sport (CAS) heeft bevestigd dat de nationale paardensportfederatie van de Verenigde Arabische Emiraten (VEA) geschorst blijft tot en met 31 december 2020.

Regels overtreden

In september schorste de FEI de VEA, voor alle disciplines van de paardensport. De schorsing kwam er na gedetailleerd onderzoek naar de omstandigheden rond twee nationaal georganiseerde endurancewedstrijden (CEN) in januari en februari 2020. De Sheikh Mohammed Cup en de President’s Cup moesten eigenlijk als internationale endurancewedstrijden (CEI) worden. Het aantal buitenlandse deelnemers overschreed immers de quota voor nationale wedstrijden. De FEI oordeelde dat de VEA de regels hadden overtreden en legden een schorsing op.

Schorsing en boete

De VEA ging tegen de schorsing in beroep, maar dat is nu dus afgewezen. Het CAS besliste ook dat de VEA 25% van het prijzengeld van de Sheikh Mohammed Cup in 2020 en 5% van het prijzengeld van de President’s Cup 2020 als boete moeten betalen aan de FEI. Daar komen ook nog de organisatiekosten bij, die aan de FEI hadden betaald moeten worden als de VEA de wedstrijden als CEI’s hadden georganiseerd.

FEI tevreden

FEI-voorzitter Ingmar De Vos is tevreden met de beslissing van het CAS. ‘We zijn blij dat het CAS bevestigt dat de FEI-regels overtreden zijn en dat een volledige schorsing van de VEA voor alle disciplines van de paardensport én significante geldboetes dus gerechtvaardigd zijn. We kunnen nu tijdens de algemene vergadering van de FEI komende maandag duidelijkheid scheppen.’

 

Bron: Persbericht

Foto: archief

Vergelijkbare artikelen

Reacties