Verdades en Cuba genomineerd voor ‘Horses of Honour 2017’

Verdades en Cuba genomineerd voor ‘Horses of Honour 2017’

0 160
Laura Graves - Verdades
Laura Graves - Verdades CHIO Rotterdam 2017 © DigiShots

Twee van de vijf paarden die in de Verenigde Staten zijn genomineerd voor de titel Paard van het Jaar 2017 zijn KWPN-gefokt. Het gaat om Verdades (v Florett As) en Cuba (v Namelus R). De winnaar wordt op 19 januari bekendgemaakt tijdens de Equestrian Annual Meeting in Lexington.

Verdades werd gefokt door P. Crum uit Herveld en is eigendom van zijn amazone Laura Graves en Curt Maes. Vorig jaar won de 15-jarige ruin een zilveren medaille tijdens de wereldbekerfinale in Omaha en vertegenwoordigde hij het Amerikaanse team in Nations Cup wedstrijden in Rotterdam en Aken.

Verdades werd eind vorig jaar uitgeroepen tot Adequan®/USDF Grand Prix-paard van het jaar. Zijn mediane score van net geen 80% maakt hem het absolute toppaard van Amerika.

Carrière als hunter

Cuba is eigendom van John en Stephanie Ingram. De 11-jarige KWPN-ruin verruilde zijn succesvolle carrière als hunter voor een loopbaan als Derby-paard. Met amazone Victoria Colvin was hij een kanshebber voor de International Derby Finals.

De combinatie werd derde tijdens de International Hunter Derby Championship in de Classic Round en won de Handy Hunter Round. Daarmee werden ze ook algemeen kampioen. Als hengst werd Cuba aangewezen bij het KWPN en bij het NRPS goedgekeurd onder de naam New Cuba Libre.

Hij verdiende als derby-paard in vijf wedstrijden ruim 55.000 dollar.

Cuba werd als veulen geveild op de SELL Veulenveiling Brabant.

Bron: kwpn.nl

Foto: DigiShots

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

Reacties