Veilig de weg op met een jong paard

Veilig de weg op met een jong paard

0 7496

Weggebruikers houden niet altijd rekening met paarden in het verkeer. Ga je wel eens de openbare weg op met je paard, dan ben je misschien ook wel eens in lastige situaties terechtgekomen door een langsrazende auto of rammelende tractor. Ook jonge paarden ‘moeten’ het echter leren om de weg op te gaan. Chantal Korvers heeft een oplossing om weggebruikers te wijzen op het feit dat ze het ‘even rustig aan’ moeten doen, want: minder ervaren paard!

Haar vijfjarige Admiral vindt bijvoorbeeld klapperend plastic en putdeksels in de weg rete-spannend. Anderen springen voor een dwarrelend blaadje opzij. Feit is: op de weg zien ze dingen die ze nog nooit gezien hebben: aanhangers, trekkers, scooters en ander verkeer. Maar ook plantenbakken of strepen op de weg kunnen voor spanning zorgen.

De L van Lespaard

Chantal: ‘Ik ben het zo ontzettend zat dat wanneer ik een automobilist of andere weggebruiker netjes vraag of ze zachter willen rijden of even kunnen wachten dan boos worden en vervolgens alsnog gas geven.’ De oplossing is net zo simpel als doeltreffend: een veiligheidshesje met daarop luid en duidelijk: ‘Let op: Jong paard’ en een grote L, van Lespaard in het midden.

Het hesje werkt. Een vrachtwagen die achterop komt als Chantal en Admiral langs de weg stappen, vermindert vaart en stuurt heel kalm langs het duo. Admiral verdraait geen oor. ‘Brááf!’

RTV Utrecht/Chantal Korver

Foto: Remco Veurink

Reacties