Veel publiek aanwezig op North Holland Horse Trials

Veel publiek aanwezig op North Holland Horse Trials

Tim Lips en Brent zijn de beste Nederlanders in het tussenklassement © DigiShots

Na de tweede dag van de North Holland Horse Trials in Oudkarspel zit de spanning nog volop in de wedstrijd. De CCI3*-S werd tijdens de geslaagde zaterdag afgesloten, Thierry van Reine was de beste Nederlander in deze rubriek. Hij werd 16e met ACSI Harry Belafonte (v.Heraldik).

Grote opkomst

Vele mensen waren afgekomen op de tweede dag van de North Holland Horse Trials, die doorgaans als mooiste wordt gezien. Met de Cross Country is er het nodige spektakel en ook zomerse weer speelde zeker een rol in de grote opkomst. “Gister was het ook al drukker dan we gewend zijn. Vandaag was er al heel vroeg heel veel publiek. Dat vond ik wel heel leuk”, aldus Ronald Beukers namens de organisatie. Waar het normaliter in de middag drukker werd waren de tribunes ditmaal al rond 10.00 uur goed gevuld. “Ik schat zo’n 2500 tot 3000 man. Vandaag was het zeker twee keer zoveel als we gewend zijn.”

Jeugd heeft toekomst

Ook bondscoach Bettina Hoy is erg enthousiast over het evenement, waar zij aanwezig was als toeschouwer. “Het belangrijkste voor een goede wedstrijd is een goede crossbouwer, en dat hebben ze”, licht Hoy toe. “Het moet niet te moeilijk zijn, dat is belangrijkste in deze tijd van het seizoen. Ik kijk een klein beetje naar het niveau van de jeugd, want zij zijn de toekomstige senioren. Ik ervaar het evenement als zeer goed. Dus als ik tijd heb kom ik volgend jaar zeker weer.”

Springen

In CCI3*-L is Tim Lips voorlopig de beste Nederlander. In het zadel van Brent (v.Phin Phin) was de Olympische ruiter de enige die foutloos en binnen de tijd wist te blijven in de cross, daarmee klom hij naar een voorlopige vierde plek. De afstand tot de nummer één, Atsushi Negishi, is minder dan een balk. Het springen begint zondagmiddag om 14:30 uur.

Bron: North Holland Horse Trials/Hoefslag

Reacties