Vanaf 2021 geen hoedje meer op FEI-wedstrijden

Vanaf 2021 geen hoedje meer op FEI-wedstrijden

Vanaf 1 januari 2021 is het niet meer toegestaan om het klassieke hoedje te dragen op de FEI-wedstrijden. Vanaf die dag geldt de verplichting tot het dragen van een cap of van een hoedje dat aangepast is aan de veiligheidsnormen.

Afgevaardigden van de verschillende nationale federaties waren afgelopen weekend bij elkaar in Moskou voor de jaarlijkse Algemene Vergadering van de FEI. Hier stemden zij vóór de algemene regelverandering wat betreft het hoofddeksel.

Ook buiten de wedstrijdring

De nieuwe FEI-regel geldt ook op het losrijterrein en tijdens de trainingen op de FEI-wedstrijden. Tijdens de prijsuitreiking en het afspelen van het volkslied mag de cap, of het aangepaste hoedje, nog wel worden afgenomen.

Overname door KNHS?

In Nederland is het nu zo geregeld dat het dragen van een cap verplicht is in de basis. Vanaf de nationale Lichte Tour mag door de ruiter of amazone gekozen worden voor het klassieke hoedje of voor een cap. gemaakt.
Maarten van der Heijden is technisch directeur van de KNHS, directeur topsport en internationale zaken. Hij was één van de afgevaardigden tijdens de stemming in Mokou. “De KNHS volgt vaak de FEI-regels. Deze 2021 FEI-regel moet nog besproken worden in het dressuurforum en in de technische commissie van de KNHS. Definitieve besluitvorming moet dus nog plaats vinden. Daarna weten we of deze regel ook voor de nationale wedstrijden in Nederland gaat gelden, “, vertelde Van der Heijden aan De Hoefslag.

Bekijk hier welke keurmerken worden toegestaan per 1 januari 2021.

Bron: De Hoefslag/ FEI

Reacties