Van woensdag tot en met zaterdag the place to be: Paardenveilingonline.com!

Van woensdag tot en met zaterdag the place to be: Paardenveilingonline.com!

I am Hugo Serita Fotografie

Wil je een fantastisch gefokt twee- of driejarig springpaard kopen, die ook nog eens geselecteerd is op de beste bloedlijnen? Dan zit je dit weekend meer dan goed bij Paardenveilingonline.com.

Jonge sportpaarden

Alwin Scholten en Niels Mulder zijn de drijvende kracht achter de zeer succesvolle online veilingen die dit jaar werden georganiseerd onder de naam Paardenveilingonline.com. In juni, augustus en oktober kwamen bij hen in totaal meer dan honderd spring gefokte veulens, fokmerries en embryo’s onder de virtuele hamer, waarin de veulens veruit de boventoon voerden.  Nu bieden ze een geweldige collectie spring gefokte twee- en driejarige merries, ruinen en hengsten voor de sport.

Snel aan de gang

Deze veiling biedt een unieke kans om fantastisch toekomstperspectief te kopen, waarmee je snel aan het werk kunt. Een aantal van de driejarige paarden is al zadelmak en de tweejarigen hebben in januari de leeftijd van drie jaar bereikt. Alle 27 paarden die geveild worden, zijn zowel klinisch als röntgenologisch goedgekeurd. Die zekerheid heeft de koper dus al.

Topverervers al vader

In de collectie zijn onder andere drie nakomelingen opgenomen van de hengst Ice Breaker. Hij is een zoon van de preferente hengst Heartbreaker, die al jaren tot de best verervende hengsten ter wereld behoort. Eldorado van de Zeshoek is ook goed vertegenwoordigd, net als de internationaal goed presterende hengst Apardi. Ook van de topverervers Kannan GFECornet Obolensky en Carrera VDL zijn nakomelingen te zien in de collectie.

Waar voor je geld

“Wij willen dat de mensen die bij ons kopen echt waar voor hun geld krijgen. De filmpjes, die van ieder paard op de site getoond worden, zijn realistisch. Je koopt bij ons een heel fijn toekomstig sportpaard, waar je in de meeste gevallen direct mee aan het werk kan! We hebben streng geselecteerd op goede bloedlijnen, waarin veel sportgenen terug te vinden zijn, en op een goede techniek qua springen. Beiden zie je in de hele collectie terug.”

Kosten laag

De drie eerdere edities van de online veilingen dit jaar waren een groot succes. Vooral omdat Paardenveilingonline.com graag iedereen hoog in het vaandel houdt, zowel de verkopende- als kopende partij.  “De koper betaalt bij ons in deze veiling slechts 10% van de aankoopprijs, terwijl dit percentage bij andere veilingen vaak vele malen hoger ligt. Daarnaast zijn wij een veiling waarin paarden voor realistische prijzen verkocht worden. Voor ieder budget hebben wij iets in de collectie. In deze veiling worden bijvoorbeeld paarden aangeboden vanaf €4.000.” De veulens, fokmerries en embryo’s van de eerdere edities van de veiling dit jaar vonden vooral nieuwe eigenaren in het buitenland, maar een deel bleef ook in Nederland.

Uitgelicht

De Hoefslag laat graag nog drie toppers uit de geweldige collectie zien, die zaterdagavond van jou kunnen zijn!

In de pedigree van deze opvallend springende Metersina zijn twee sterke prestatiestammen samengebracht

Vader van deze Metersina, Falaise de Muze, presteerde als zoon van Grand Prix-merrie Walnut de Muze zelf op 1.50m-niveau en doet in de fokkerij zijn uitstekende afkomst eer aan. Grootmoeder Atersina eindigde als driejarige als derde op de NMK en is een halfzus van de internationaal 1.45m-geklasseerde Eleganto (v. Indoctro) en de op datzelfde niveau presterende Guinness 107 (v. Corland).

Veelbelovend springtalent uit eerste jaargang Ice Breaker E.B.

Deze driejarige I Am Hugo combineert de opvallend springende Ice Breaker E.B. en de bewezen Grand Prix-hengst Lucky Boy in zijn pedigree. Onder Vincent Geerink springt zijn zevenjarige vader zich in de internationale kijker op 1.30/1.35m-niveau, nadat hij eerder al goed voor de dag kwam in de hengstencompetitie. I Am Hugo is afkomstig uit zijn eerste jaargang en is al zadelmak.

Moeder bracht het internationale 1.45 springpaard Epeios

Deze opvallende Almond Z beschikt over eersteklas springgenen. Zijn moeder Sky High V heeft zichzelf in de sport op 1.35m-niveau bewezen en bracht eerder al het internationale 1.45m-springpaard Epeios (v. Indoctro). Daarnaast bracht Sky High V in zowel directe als indirecte lijn al 1.30/1.35m-paarden. Vader Aganix du Seigneur was een grote belofte op het hoogste niveau met Jos Lansink en ontwikkelt zich tot een voortreffelijke vererver. Nakomelingen als Agana van het Gerendal Z, Attoucha Hero Z en Alana Hero Z maken reclame. Almond Z is al zadelmak.

Registreren

Om te kunnen bieden, vanaf 18 november, dient u zich eerst te registreren. Dat kan heel eenvoudig en gratis via de registratiepagina op de website van Paardenveilingonline.com. De veiling loopt af op zaterdag 21 november vanaf 20.00 uur.

Bekijk hier de gehele collectie van twee- en driejarige springpaarden.

Bent u geïnteresseerd in het verkopen van uw jonge springpaard, veulen, fokmerrie of embryo in de volgende editie van de veiling in 2021 of heeft u vragen over de veiling? Bel dan met Alwin Scholten (06-38161901) of Niels Mulder (06-30363893).

Media Primair is de leverancier van de online veiling-applicatie van Paardenveilingonline.com

Vergelijkbare artikelen

Reacties