Van der Vleutens tweede in Cannes: “Morgen is gewoon weer een hele...

Van der Vleutens tweede in Cannes: “Morgen is gewoon weer een hele nieuwe ronde”

Maikel van der Vleuten, Verdi
Maikel van der Vleuten - VDL Groep Verdi TN N.O.P. Alltech FEI World Equestrian Games™ 2014 - Normandy, France. © DigiShots

Vader en zoon Eric en Maikel van der Vleuten weten met hun team Madrid in Motion opnieuw naar de top 3 te sturen. In Cannes reden zij in het eerste onderdeel van het teamspringen naar een tweede plaats met hun toppers Wunschkind en Verdi.

Onder druk

Eric van der Vleuten mocht als eerste het parcours in met zijn Wunschkind. Zijn jarenlange ervaring wierp zijn vruchten af, hij stuurde zijn paard mooi, snel en onder controle foutloos het parcours door. Maikel van der Vleuten moest zijn Verdi onder druk het parcours door sturen, maar leverden een mooie prestatie. Met 145.07 waren ze echter net iets langzamer dan het team New York Empire, waardoor zij op de tweede plaats eindigden.

Begin is goed

Voor de Van der Vleutens was dit het eerste onderdeel van het teamspringen. “Tot nu toe staan we tweede, met twee dubbel nullers,” vertelt Maikel van der Vleuten. “Morgen is de tweede ronde van het teamspringen. Het begin is in ieder geval goed. Gisteren werden er best veel fouten gemaakt door anderen in de proef. Er waren wel best een aantal nullers, maar in die teams ging de tweede ruiter vaak wat minder. Uiteindelijk waren er maar aar twee teams die op nul bleven.”

Kan zo anders gaan

Van der Vleuten staat nuchter tegenover de rest van de competitie. “Morgen is gewoon weer een hele nieuwe ronde. Hopelijk gaat dat een beetje de goede kant op, en kunnen we bij de eerste drie blijven. We zijn wel oud genoeg om te weten dat het ook maar zo anders kan gaan, er kunnen zo een paar fouten gemaakt worden. Gisteren sprongen de paarden heel goed, en kregen we allebei een goede ronde. Daardoor kan je wel met een goed gevoel naar morgen gaan.”

Grote Prijs

De heren hebben naast Wunschkind en Verdi ook nog andere paarden meegenomen waarmee ze aan de competitie meedoen. “Vandaag springen we nog in andere rubrieken, daaraan doen we mee met het tweede paard dat we allebei mee hebben. Morgen gaan we dan weer teamspringen. De beste 35 van de ronde van morgen gaan naar de grote prijs van morgenavond. Hopelijk zitten we daar bij.”

Brons in Madrid

In mei wisten vader en zoon derde te worden in het teamspringen. Daarnaast wist Maikel van der Vleuten ook nog eens een tweede prijs te behalen in de Grote Prijs. “We zijn 3geworden op de tijd,” reageerde Eric van der Vleuten toen. “We wouden niet te veel risico gaan lopen en wouden foutloos zijn, en dat zijn we gebleven. Dat is natuurlijk super. Je moet altijd een beetje geluk hebben. In principe voelde het goed aan. Je moet gewoon geen pech hebben. We hadden er wel een goed gevoel bij, en dat bleek te kloppen.”

Global Tour Ranking

Maikel van der Vleuten staat op dit moment vijfde in de Global Tour Ranking. Deze tour geeft de grote ruiters de gelegenheid tegen elkaar te springen op de meest bijzondere locaties. Ook valt er veel prijzengeld te winnen tijdens deze tour. Van der Vleuten: “Vijfde in de Global Tour Ranking, ja, dat is heel erg mooi. We zijn nu pas halverwege het seizoen, er kan nog veel gebeuren. Maar, je kan natuurlijk vast een beetje vooraan staan. Dit is een goede uitgangspositie om nog te proberen een beetje te stijgen.”

 

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan

Foto: DigiShots

 

Reacties