Van der Vleuten: ‘Ze springt wat op haar eigen manier’

Van der Vleuten: ‘Ze springt wat op haar eigen manier’

0 482
Maikel van der Vleuten met VDL Groep Arera C

Na een enorm spannende barrage tijdens de eerste LGCT Grand Prix schreef Martin Fuchs met zijn hengst Chaplin de overwinning op zijn naam. Hij was hiermee Niels Bruynseels en Maikel van der Vleuten te snel af.

De barrage bestond uit zes combinaties en zij waren overduidelijk aan elkaar gewaagd. De nog maar 25-jarige Martin Fuchs besloot risico te nemen en reed de winnende tijd van 37.07 seconden. Hiermee wint hij de eerste outdoor van het seizoen en een geldsom van 105.600 euro.

Podiumplekken

Niels Bruynzeels en Gancia de Muze ging als vierde ruiter de ring in en kwam dichtbij de tijd van Fuchs. Bruynzeels kwam met zijn 11-jarige merrie met een tijd van 37.58 seconden over de finish. De derde plaats is voor Maikel van der Vleuten. Hij reed met zijn VDL Groep Arera C in een tijd van 38.27 seconden door het parcours heen. Van der Vleuten is tevreden met zijn rit en paard. “Ze springt wat op haar eigen manier, maar ze geeft altijd alles om foutloos te blijven”, aldus Van der Vleuten.

Top vijf

Achter Van der Vleuten eindigde de Italiaan Lorenzo de Luca met een tijd van 43.40 seconden. De top vijf wordt afgesloten door Bertram Allen. De Ier reed een snelle tijd van 39.07 seconden, maar maakt nog een fout wat hem 4 strafseconde opleverde en daarmee de vijfde plaats.

Kijk hier voor alle uitslagen

Bron: KNHS
Foto: Stefano Grasso

 

Reacties