Schröder naar plek drie wereldranglijst

Schröder naar plek drie wereldranglijst

0 47

Op de nieuwe door de FEI gepubliceerde wereldranglijst voor springruiters heeft Gerco Schröder een knappe sprong gemaakt in het klassement. Hij steeg van de achtste naar de derde plek door zijn goede resultaten in Hong Kong, Neumünster en Bordeaux. Schröders nieuwe positie was de grootste verschuiving in de top tien. Christian Ahlmann en Steve Guerdat bleven op één en twee en Marc Houtzager handhaafde zijn negende plek. Beezie Madden klom op naar een tiende plaats, ten koste van Pénélope Leprevost.

Patrice Deleveau maakte de grootste klapper binnen de top 50. Na zijn ongelooflijke resultaten op de Hong Kong Masters wapperde hij zomaar van 47 naar 29. Maikel van der Vleuten deed ongeveer hetzelfde. Hij schoof op van 46 naar 30.
Van de Nederlanders staat Harrie Smolders nog voor hem, op een 28e stek. Bij de beste vijftig ruiters verder nog Jur Vrieling en Jeroen Dubbeldam, op de 35e en 47e plek.
Frank Schuttert, die samen met Eric en Maikel van der Vleuten en Aniek Poels in het landenteam zat van Abu Dhabi en daar als zestiende eindigde in de Grote Prijs, maakte een enorme sprong op de ranking van 239 naar 187.

De lijst is gebaseerd op FEI-wedstrijduitslagen inclusief die van de eerste twee maanden van dit jaar. Het gaat om de resultaten van een ruiter met al zijn paarden.

Klik hier voor de volledige ranglijst.

Bron: Hoefslag/FEI

 

Reacties