Hakvoort en van de Rijt top in U25-teamcompetitie op Saut Hermès

Hakvoort en van de Rijt top in U25-teamcompetitie op Saut Hermès

0 136
springen algemeen
foto: Remco Veurink

Teddy van de Rijt en Iris Hakvoort hebben een topprestatie afgeleverd in de U25-teamcompetitie op Saut Hermès in Parijs. Op een 1.45m-parcours in twee rondes wisten ze de tweede plaats te behalen, na het Franse team.

Vier strafpunten voor van de Rijt

Van de Rijt kreeg vier strafpunten in de eerste ronde (die ze in 61.550 seconden aflegde) met haar tienjarige BWP-ruin Itcho van ’t Ruytershof. In de tweede ronde bleef ze foutloos in 39.894 seconden. Iris Hakvoort bleef dubbel foutloos: de eerste ronde legde ze met haar tienjarige KWPN’er Don’t Tell Me What To Do af in een tijd van 61.000 seconden, de tweede ronde voltooide ze in 38,76 seconden.

Een sterke prestatie van de Nederlandse dames, die in totaal 78,65 punten bij elkaar reden: goed voor een knappe tweede plaats!

Frankrijk op één, Zweden op drie

Het Franse team bestond uit Margaux Rocuet (met Trafalgar Kervec) en Kevin Gauthier (met Twist de la Butte). In de eerste ronde bleven beide ruiters foutloos. In de tweede ronde kreeg Gauthier een strafpunt omwille van tijdsoverschrijding, maar dat stond een thuiszege niet in de weg.

De Zweedse Karin Martinsen kreeg met Stenhaga Tulip Tattoo acht strafpunten in de eerste ronde. Een foutloze tweede ronde én twee foutloze rondes van haar teamgenote Evelina Tovek en haar Mill’s Sheridan leverden het Zweedse team alsnog een derde plaats op.

Het Duitse team was, naast het Franse team, het enige andere team dat na de eerste ronde foutloos was. In de tweede ronde kreeg Marisa Braig met Pablito van Erpekom echter twaalf strafpunten. De foutloze ronde van Andrea Hoppe met Slanelough Ultimatum kon niet voorkomen dat de Duitsers zich tevreden moesten stellen met de vijfde plaats.

Bekijk hier de volledige uitslag

Bron: Hoefslag (mag niet overgenomen worden)
Foto: Remco Veurink

Reacties