Valkenswaard United start sterk in Champions League

Valkenswaard United start sterk in Champions League

0 167
Bertram Allen en Hector van d'Abdijhoeve

Titelverdediger Valkenswaard United is sterk begonnen aan de opening van de Global Champions League in Mexico City. Het team, dat bestaat Alberto Zorzi (Italië) en Bertram Allen (Ierland), bezet de koppositie nadat beide ruiters in een lastig parcours foutloos bleven.

Achttien teams verschenen in Mexico aan de start. Topruiters als Scott Brash (Miami Glory), Simon Delestre (St Tropez Pirates), Nicola Philippaerts (Chantilly Pegasus) en Eric Lamaze, die zijn debuut maakte in de Champions League voor de Hamburg Diamonds, bleven allen foutloos.

De Belgische springruiter Nicola Philippaerts is enthousiast over de CL. ‘We hebben een leuk team. We steunen elkaar en we mogen tegen de beste ruiters ter wereld rijden.’

De beslissende ronde van de Champions League in Mexico wordt verreden op zaterdag.

Harrie Smolders

De Hamburg Pirates, dat bestaat uit Harrie Smolders en Eric Lamaze noteerde acht strafpunten. Die kwamen allemaal op naam van Smolders, die met Emerald N.O.P. als eerste aan de start verscheen. Lamaze bleef vervolgens met zijn Fine Lady 5 foutloos.

Datzelfde gebeurde bij het team Chantilly Pegasus; Martin Fuchs en Chaplin lieten twee balken vallen, waarna Nicola Philippaerts en Chilli Willi het team in de race hield door geen fouten te maken.

Madrid in Motion

Leopold van Asten (VDL Groep Miss Untouchable) en Maikel van der Vleuten (VDL Groep Arera C) van het team Madrid in Motion bezetten plek vijf in het tussenklassement met beide vier strafpunten.
David Will (Cascais Charms) en zijn Monodie H liepen tijdens hun rit, waarbij het flink regende, tegen twee weigeringen aan. Teamgenoot Carlos Lopez noteerde met Cuplandra slechts een tijdfout.

Individueel

Het individuele deel van de wedstrijd werd gewonnen door Eric Lamaze. De bronzen medaille-winnaar van Rio noteerde een tijd van 38 seconden, een tijd die door de ruiters na hem niet meer kon worden geëvenaard. Scott Brash kwam met zijn Hello M’Lady (v Indoctro) nog het dichtste bij. Met een tijd van 38.24 seconden mocht hij als tweede opstellen. De Braziliaan Yuri Mansur en Quartz de la Lande bezetten plek drie met een tijd van net iets over de 40 seconden.

Sanne Thijssen kwam alleen voor het individuele klassement aan de start. Ze noteerde met de tienjarige Celine M Z (v Crusador) vier strafpunten, wat resulteerde in een elfde plek.

Valkenswaard United mag tijdens de finale van zaterdag als laatste starten. Na de Champions League staat in Mexico de Longines Global Champions Tour Grand Prix op het programma.

Bron: equnews.com

Klik hier voor de uitslagen.

Foto: DigiShots

Reacties