Vakman Jaap Werners overleden op 79-jarige leeftijd

Vakman Jaap Werners overleden op 79-jarige leeftijd

0 654

Jaap Werners is gisteravond op 79-jarige leeftijd overleden. Werners zette in 2010 een stap opzij uit de activiteiten van de paardenwereld. Hij overleed aan de gevolgen van kanker.

Werners was bij veel paard-gerelateerde activiteiten betrokken. Hij begon zijn carrière bij de NDR, want hij was groot liefhebber van de draf- en rensport. Later werd hij secretaris en volgde Piet van Binsbergen op. Zijn interesse voor het Nederlandse Warmbloed Paard nam toe en zo werd hij later ook voorzitter van de KWPN-hengstenkeuringscommissie. 

De bestuursfunctie bleek Werners wel te passen. Zo werd hij ook voorzitter van de UTV, het hippische topevenement in de Utrechtse Veehallen waar sport en fokkerij samenkwamen. 

Nog later was het ook Werners die werd verkozen tot voorzitter van de KNF, de Koninklijke Nederlandse Federatie van landelijke rijverenigingen en ponyclubs.

Werners zal herinnerd worden als paardenliefhebber, vakman en toegewijd bestuurslid die zich volledig heeft ingezet voor paarden liefhebbend Nederland.

Bron: Equnews / Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: Shutterstock

Reacties