Vader en zoon Hess vervullen functies jurylid en gastruiter bij (halve) finale...

Vader en zoon Hess vervullen functies jurylid en gastruiter bij (halve) finale Pavo Cup

0 139
pavo cup algemeen

Philipp Hess, de Duitse jongenpaardenspecialist, zal ook dit jaar aantreden als gastruiter tijdens de finale van de Pavo Cup.  Zijn vader Christoph Hess is jurylid tijdens de halve finales.

Pavo Cup

In mei werd bekend dat de KWPN Kampioenschappen dit jaar geen doorgang konden vinden vanwege de overheidsmaatregelen rondom het coronavirus. De Pavo Cup vindt daarom dit jaar op een later moment plaats in de Amaliahal op het Nationaal Hippisch Centrum. De halve finale en finale van de vierjarigen worden verreden op vrijdag 16 oktober en op zaterdag 17 oktober zijn de vijf- en zesjarigen aan de beurt.

Reiterkreuz

Christoph Hess is FEI 4*-jurylid en was sinds 1980 actief binnen de FN. Hij begon als instructeur, maar was tot 2016 actief als hoofd van de afdeling opleiding. De afgelopen jaren was hij ook actief als jurylid bij het WK voor Jonge Dressuurpaarden in Ermelo. Als dank voor al zijn verdiensten in de paardensport kreeg Hess vorig jaar op de Bundeschampionate het Duitse gouden Reiterkreuz uitgereikt. 

Steentje bijdragen

Zijn zoon Philipp Hess, is een zeer getalenteerd ruiter en beoordeelde vorig jaar als gastruiter de jonge talenten op de Bundeschampionate en de Pavo Cup.  Vader en zoon Hess komen in oktober naar Nederland om hun steentje bij te dragen aan de huidige editie van de Pavo Cup. Philipp zal wederom als gastruiter optreden, Christoph is een van de juryleden in de halve finale. Tevens licht hij de finalepaarden toe aan het publiek.

Bron: KWPN

Foto: Timo Martis

 

Reacties