Ulysses La Haya geblesseerd

Ulysses La Haya geblesseerd

Laurens van Lieren baalt als een stekker. Zijn Ulysses La Haya (v. Gribaldi) behaalde onlangs nog de eerste A-kaderscore, maar raakte gisteren flink geblesseerd nadat de merrie in paniek raakte in de trailer en zich daarbij verwondde.

‘Ik zou met drie paarden aan start komen bij De Kroo in Nieuw en St-Joosland, maar Ulysse La Haya staat thuis in het verband. We waren onderweg naar deze wedstrijd toen ze plotseling in paniek raakte. Ik weet nog niet precies waarom, maar het zou een windvlaag geweest kunnen zijn waardoor er iets open waaide. Ze is toen helemaal geflipt en heeft zichzelf dusdanig beschadigd dat ze gehecht moest worden. Het was echt een behoorlijke bloeding.

‘Ze hebben haar terug naar huis gebracht en ik ben tussen de bedrijven door ook even naar huis gegaan omdat ik op wedstrijd niet rustig kon blijven zitten. Het zag er afschuwelijk uit en alles zat onder het bloed, maar het is nu gehecht en netjes in het verband. De dierenarts zegt dat het op zich meevalt en er geen ernstige beschadigingen zijn, maar ik kon nu niet met haar starten en lig er toch sowieso wel een maand uit. Daar baal ik echt ontzettend van, want ze was wel heel goed in vorm en onderweg om zich te ontwikkelen tot een internationaal toppaard. Dat had ik zondag graag laten zien,’ aldus Laurens van Lieren.

 


Reacties