Uitstel FITE WK TREC en EK Working Equitation

Uitstel FITE WK TREC en EK Working Equitation

Carolien Esselink

Het FITE WK TREC, dat in september in Duitsland zou plaatsvinden is uitgesteld naar 2021. Het EK Working Equitation dat in juni gepland stond in Frankrijk is verplaatst naar het weekend van 25 tot en met 27september van dit jaar. Dit in verband met het Coronavirus.

Vier kandidaten

Chef d’equipe Heidi Hugen-Beckers had vier Nederlandse kandidaten in die in aanmerking kwamen voor een teamplaats voor het FITE WK TREC. Routinier Carolien Esselink was voornemens om met Stella haar behaalde 19e plaats op het WK in het Spaanse Segovia in 2016 te verbeteren. Ook Renske Giessen zette daar destijds met Carmen een mooie score neer. Nu heeft Giessen een nieuwe troef; Infinity. Philippe Gulpen was met zijn bonte Alvin vorig seizoen al uitstekend op weg tijdens de Europacupwedstrijden, maar net als debutant Dewi Bergman–van Mechelen met Zentinio Z heeft hij nu een extra jaar om zich optimaal op dit evenement voor te bereiden.

Succesvol

De Nederlandse Working Equitation equipe was vorig jaar al vrij succesvol tijdens het EK in het Italiaanse Narni. Young Rider Stann Hoeffgen won met Perlita zelfs individueel goud op het onderdeel Runderwerk. Dit jaar is hij nog in de race voor een teamplek, echter nu bij de senioren. Net als zijn moeder Vivian Hoeffgen met Jaheton en vader Mark Hoeffgen, die vorig jaar nog als internationaal jurylid op het EK aanwezig was. Hij hoopt nu zelf mee te doen met Frits, die vorig jaar nog onder Robin Heuseveldt deelnam. Ook Astrid Bongers hoopt opnieuw te kunnen deelnemen. Deze keer met Arinossa. Veerle van Nieuwenburg heeft met Goldy en Zamiro nog twee ijzers in het vuur. Bij de young riders hoopt Ellis Oldenboom met King Kay haar resultaten van vorig jaar te kunnen verbeteren.  Ook Vera Magereij gaat met Mare voor een teamplaats bij de young riders.

Bron: De Hoefslag/ persbericht

Reacties