Uitspraak strafzaak oud-eigenaren manege De Broeksie

Uitspraak strafzaak oud-eigenaren manege De Broeksie

0 2329
pony
Welsh Pony Hay Bluff 2016 © DigiShots

Het gerechtshof in Den Bosch heeft afgelopen woensdagmorgen bepaald dat twee ex-geliefden uit Kaatsheuvel de staat 2,8 miljoen euro terug moeten betalen. Het stel werd verdacht van grootschalige handel in hennep. Het stel heeft de opbrengst van deze handel gebruikt voor het kopen van onroerend goed in België en Nederland. Waaronder manege ‘De Broeksie’ in Esbeek.

Gevangenisstraf

In 2010 kreeg het koppel al eens een celstraf. De Kaatsheuvelse man kreeg vijf jaar, welke in hoger beroep werd teruggebracht naar drie jaar. Zijn toenmalige vriendin kreeg in eerste instantie een celstraf van 2,5 jaar, maar ook die werd aanzienlijk teruggebracht naar een gevangenisstraf van 73 dagen en een taakstraf.

Onverklaarbare inkomsten

Het gerechtshof stelt vast dat het stel ruim 2,8 miljoen euro aan onverklaarbare inkomsten had. De gedeeltelijke vrijspraken doen niets af aan het feit dat de twee geen goede verklaring hebben kunnen geven voor die inkomsten.

In de stafzaak werd duidelijk dat de twee de spil vormde van een criminele organisatie die handelde in hennep. Hier zijn nog 14 anderen voor veroordeeld.

Failliet verklaard

De relatie van het stel is al lang voorbij en ze zijn beiden al eerder failliet verklaard. Ook hun bedrijven zijn failliet. De kans is daarom niet groot dat het stel de 2,8 miljoen terug gaat betalen. De man moet 2,4 miljoen euro betalen, de vrouw 4 ton.

Bron: BN De Stem 

Afbeelding: © DigiShots

Reacties