Het Twentsch Polo Event opengesteld voor publiek

Het Twentsch Polo Event opengesteld voor publiek

Twentsch Polo Event

Lionsclub Twente Zuid organiseert op zaterdag 15 september voor de vierde keer het Twentsch Polo Event. Het evenement vindt plaats bij hippisch centrum Holzik Stables in Enschede, dat beschikt over een officieel polo- wedstrijdveld. Conform het gedachtegoed ‘We Serve’ van de Lions wordt de opbrengst van het Twentsch Polo Event jaarlijks geschonken aan een lokaal goed doel. Dit jaar is het evenement voor het eerst opengesteld voor publiek.

Twentsch Polo Event

Het Twentsch Polo Event biedt het beste wat de polosport te bieden heeft. Verschillende internationale toppers strijden in de fraaie ambiance van hippisch centrum Holzik Stables om méér dan alleen de eer: de geplande wedstrijden staan op de officiële internationale wedstrijdagenda en maken deel uit van de ‘The end of Summer Cup’. Naast deze spectaculaire sport vormen sfeer, gezelligheid en zakelijk netwerken een belangrijk onderdeel van het evenement.

Traditie

Polo is een sport met een lange traditie en diverse bijzondere gebruiken. Zoals bijvoorbeeld het ‘Treading In’, waarbij het publiek de door de paarden losgewoelde pollen en plaggen tijdens de rust weer aanstampt. Uiteraard krijgt het publiek uitleg over de regels van het polospel, onder meer middels een demonstratie.

Hat of the day

De dresscode is ‘Summer Chic’, zomers met een chique tintje. Dames die een hoed dragen maken kans op de ‘Hat of the day’ award die aan het eind van de dag wordt uitgereikt aan de meest stijlvolle dame met de mooiste hoed.

Lions Clubs

Lions Twente Zuid is één van de 435 Lions Clubs in Nederland. De Lions-organisatie werd in 1917 opgericht in Chicago en telt inmiddels wereldwijd circa 46.000 clubs met gezamenlijk zo’n 1.400.000 leden, waarvan 11.500 in Nederland. Uitgangspunt is dat binnen de clubs mensen uit de regio op vriendschappelijke basis samenwerken om goede doelen in de directe omgeving te steunen. De afzonderlijke clubs bepalen zelf welke doelen die zijn en hoe ze die ondersteunen.

Bron en foto: Persbericht

Vergelijkbare artikelen

Reacties