Tweeling Philippaerts winnen samen in Doha

Tweeling Philippaerts winnen samen in Doha

De Belgische tweeling Nicola en Olivier Philippaerts hebben in Doha de openingswedstrijd van de Longines Global Champions League gewonnen. Zowel in de eerste als in de tweede ronde bleven beide broers foutloos. Het is de eerste keer dat de broers samen een wedstrijd winnen.

Openingswedstrijd

Op vrijdag reed Olivier Philipaerts met Zayado een foutloze ronde. Nicola Philippaerts deed hetzelfde met Katanga van het Dingeshof. Vandaag zadelde Oliver H&M Extra op waarmee hij eveneens foutloos bleef. Nicola Philippaerts herhaalde zijn prestatie van gisteren. De vier foutloze omlopen én de snelste tijd leverden beide broers de zege op in de openingswedstrijd van de Longines Global Champions League. Nooit eerder won er een tweeling samen een wedstrijd van deze prestigieuze competitie.

Eerste zege

Olivier Philippaerts vertelt“Het is super om de openingswedstrijd van de Longines Global Champions League te winnen. Zowel Nicola als ikzelf hebben de voorbije jaren wedstrijden gewonnen voor ons team de London Knights, maar dit is onze eerste zege samen. Dat maakt het toch wel bijzonder. Onze paarden doen het goed. We hopen later op de dag ook nog goed te presteren in de GP.”

Bron: Persbericht

Vergelijkbare artikelen

Reacties