Tweede plek voor Tim Lips in korte 4* Chatsworth: “Achter haar eindigen...

Tweede plek voor Tim Lips in korte 4* Chatsworth: “Achter haar eindigen is super gaaf”

Tim Lips wordt in Chatsworth uiteindelijk tweede met Herby. Het was hun internationale debuut. Gisteren stonden zij nog op een derde plaats na de dressuur en het springparcours wat volgens Lips meer een modderparcours was geworden. De winst is voor Georgina “Piggy” French, die ook de 4* in Badminton won.

Op zijn Instagram pagina zegt Lips: “Hij ging heel goed door de cross en dan om achter de Badminton winnares tweede te worden is super gaaf.”

Ambiance

Over zijn andere paard Eclips (v. Phin Phin) zegt hij “Hij ging niet goed in de dressuur. Hij had veel te veel last van spanning, waarschijnlijk door de grote ambiance.” Lips heeft hem tijdens de proef naar eigen zeggen wel geprobeerd op zijn gemak te stellen, wat wel ‘aardig lukte’.

De ruiter denkt alleen wel dat de grote ambiance minder problemen had gegeven als ze de mogelijkheid hadden gehad om de baan te verkennen.  “Nu waren er toch te veel paarden gespannen.”

Morgen staat voor de combinatie het springen en de cross op het programma.

Meer successen

Een maand geleden wonnen Tim Lips en zijn Casantos-zoon Bayro al de CCI-4* wedstrijd van Strzegom. En eerder deze maand herhaalden ze dit succes in het Poolse Sopot. De combinatie stond na de dressuur al aan kop en gaf de overwinning niet meer uit handen.

Zie ook: Tim Lips pakt op CCI-4* Sopot wederom de overwinning

Zie ook: Tim Lips wint CCI4* Strzegom: ‘Ik verkeer in een luxepositie’

Bron: Instagram / Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: Remco Veurink

Reacties