Tweede paard naast Wally N.O.P voor Nicole den Dulk

Tweede paard naast Wally N.O.P voor Nicole den Dulk

0 1410
Nicole den Dulk en haar nieuwe troef Joey

Para-amazone Nicole den Dulk doet het fantastisch met Wally N.O.P., maar nu heeft ze er een tweede paard bij. Een zesjarige zoon van Uphill genaamd Joey.

Den Dulk heeft een dwarslaesie ter hoogte van haar borst, die ze opgelopen heeft na een val van een paard, maar ze is nooit bij de pakken neer gaan zitten. Ze is al jaren opgenomen in het paralympisch kader en won al verschillende medailles op NK’s, EK’s, WK’s en op de Olympische Spelen.

Geen vervanger

“Ik wilde heel graag een jong paard naast Wally. Hij is natuurlijk al 17 jaar en je weet niet of hij een blessure krijgt. Het is niet de bedoeling om Wally te vervangen, maar om een jong paard naast hem verder op te leiden en uit te brengen”, steekt Den Dulk van wal.

Eerlijk

“Hij is heel lief en eerlijk. Ik was direct gek op hem. Hij rent niet weg en is heel erg op mij gericht. Hij gaat ook heel voorzichtig met me om als ik op hem zit. Verder heeft hij een hele goede stap, wat voor mijn Grade belangrijk is. Zijn draf is ook fijn en ik heb zelfs al met hem gegaloppeerd. Hij is heel nuchter, maar toch werkwillig en hij geeft me een veilig gevoel.”

De Beukenvallei

Joey staat op De Beukenvallei, bij Joyce Lenaerts en Marcel Sterrenburg, waar Den Dulk ook traint. “Joyce rijdt Wally ook af en toe en nu Joey ook. Joey moet natuurlijk nog veel leren, want hij wordt nu pas zes. Dan is het fijn als Joyce hem eerst dingen aan kan leren met beenhulpen.  Zij kan uitproberen hoe hij reageert op bepaalde situaties. Dat kan Joyce beter dan ik. Tot nu toe is hij alleen maar heel lief en doet hij super zijn best. Ik kijk er naar uit om met hem ook wedstrijden te rijden”, besluit ze enthousiast.

Bron: De Hoefslag

 

Reacties