Tweede observatiewedstrijd pony’s voor Lara van Nek

Tweede observatiewedstrijd pony’s voor Lara van Nek

Lara van Nek - Baumann’s Despino Subtop Schijndel 2020 © DigiShots

In Geesteren werd gisteren de tweede observatiewedstrijd verreden voor de ponycombinaties die aanspraak willen maken op een teamplaats bij het EK dressuur in augustus. Net als in de eerste observatie ging Lara van Nek met het oranje lint naar huis.

Veel vooruitgang

Bondscoach Imke Schellekens-Bartels was tevreden over de verrichtingen die ze zag tijdens de door RV Sint Joris in Geesteren goed georganiseerde wedstrijd.  Schellekens-Bartels vertelt “Lara van Nek wist vorige keer al te winnen en reed ook nu weer een sterke constante proef. Ze heeft de laatste maand veel vooruitgang geboekt en weet de aanpassingen die in de training zijn gedaan, nu al te vertalen naar resultaat in de proef. Dat is knap dat haar dat zo snel lukt.” Van Nek realiseerde met Baumann’s Despino een score van 73,10%.

Nieuwkomer

Net achter van Nek kwam Sita Hopman met Brouwershaven Uthopia II tot een score van 72,62%. “De nummer twee is een relatieve nieuwkomer. In het verleden had zij nog wel eens last van wat spanning bij haar pony, maar dat is echt veel beter geworden. Sita traint sinds enige tijd bij Adelinde Cornelissen en dat zie je terug in de prestaties, het was een mooie constante proef”, vertelt Schellekens-Bartels.

Stijgende lijn

Ook de nummer drie Jill Bogers scoorde met First Hummer nog boven de 70% (71,19%).
Schellekens-Bartels vertelt enthousiast: “het was een mooie kopgroep die boven de 70% scoorde of daar dichtbij zat. Er werd sterk gereden, maar er is ook nog voldoende ruimte voor verbetering. Ik zie de combinaties iedere week beter worden, ze hebben echt een stijgende lijn te pakken.”

Bron: KNHS

Foto: Digishots

Reacties