Tweede goedgekeurde zoon voor Zware Tour-merrie Darabel

Tweede goedgekeurde zoon voor Zware Tour-merrie Darabel

Darabel
Vai Bruntink - Darabel CDI Lier 2019 © DigiShots

Stal 104 uit Wijdewormer mag twee hengsten aan haar hengstenbestand toevoegen. Zowel de Vitalis-zoon Impress Taonga als Kityikana (v.All At Once) zijn goedgekeurd bij het AES. Kityikana is een zoon van de elitemerrie Darabel.

Darabel

NMK-kampioene Darabel wordt door Vai Bruntink uitgebracht in de Zware Tour. De opvallende merrie nam als zesjarige deel aan het WK voor Jonge Dressuurpaarden, daarna behaalde ze meerdere topklasseringen in de internationale Lichte Tour. Naast haar sportcarrière, zet Stal 104 de merrie in voor de fokkerij. Bij het KWPN werd eerder Kilimanjaro (v.Bordeaux) goedgekeurd, Kityikana is dus de tweede goedgekeurde zoon van de merrie. Deze zwarte hengst werd eerder ook al aangewezen bij het KWPN.

Impress Taonga

Naast Kityikana, keurde het AES ook Impress Taonga. De hengst komt uit de lijn van premiehengst Majestic Taonga (v. Glock’s Toto Jr.) en de moeder van Impress Taonga is tevens de grootmoeder van Majestic Taonga. Impress Taonga loopt op zevenjarige leeftijd al in de subtop onder het zadel van Yessin Rahmouni. Twee jaar geleden liep de hengst naar een veertiende plek in de kleine finale op het WK voor Jonge Dressuurpaarden.

Bron: Stal 104

Reacties