Twee Welshpony’s sluiten IBOP af met A-certificaat

Twee Welshpony’s sluiten IBOP af met A-certificaat

0 277
Keizerskroon Highlight

Vijftien Welshpony’s namen zaterdag 30 november in Ermelo deel aan de IBOP. Alle vijftien zijn geslaagd.

Twee pony’s kregen het A-certificaat; Keizerskroon Highlight en Vechtzicht’s Classic Design.

Succesvolle zomer

In de rijproef was de hoogste score voor de NWR-stermerrie Keizerskroon Highlight (v. Pippins Pride AT). Zij noteerde 80,5 punten. Dit was tevens de hoogste score van de dag. Op de regionale keuring deze zomer was ze ook al succesvol; ze werd verkozen tot beste driejarige en sectie kampioen en mocht aan het einde van de dag opstellen als reserve dagkampioen. Highlight is gefokt door en in eigendom van Anita de Graaf en is voor 2020 drachtig van de hengst Nieuwmoed’s Mr. Right. Moeder Orienta (v. Verona’s Bo-Gi) is kroon, sport en elite.

Sport

Highlight kreeg zowel voor haar aanleg als dressuurpony als haar aanleg als springpony een 8,5. Ook haar karakter en werkwilligheid werden met een 8,5 beloond.

Elf pony’s kregen genoeg punten voor een B-certificaat: NWR Bijsterhofs Diva (78), B Henshof Esmee (78), NWR Heidehofs Alina (77), WPBR Lordi d’Arbanville (76,5), NWR Turfhorst (74,5), NWR Spoorzichts Jolie (74,5), A Peacockstud Hazel (74), NWR BLack or White (74), B Hilin Gala (72,5), C Dabernon Meghan (71) en NWR Boszicht’s Bonita (70).

Menproef

Drie pony’s slaagden voor hun menproef. De Welsh A Vechtzicht’s Classic Design (v. Vechtzicht’s Hywel) van Ute Franke kreeg 80,3 punten en verdiende hiermee het A-certificaat. De schimmelhengst kreeg een 8,5 voor zijn aanleg als aangespannen pony, balans en wendbaarheid en houding, souplesse en impuls. Voor zijn werkwilligheid kreeg hij een negen.

De A Oldenzijlster Banker en de B Vosco’s Mister Bright Eye noteerden 75,5 en 72,5 en kregen hiermee het B-certificaat.

Bekijk hier alle uitslagen.

Bron: De Hoefslag/ NWPCS

Reacties