Twee tuigpaardmerries door naar Nederlands Kampioenschap

Twee tuigpaardmerries door naar Nederlands Kampioenschap

0 555

Vrijdag vond de stamboekkeuring van de tuigpaardmerries in Houten op de planning. Viggon van Beest, Henk Lassche en Etienne Raven blikken positief terug op de kwaliteit van de tuigpaarden. Twee paarden werden uitgenodigd voor het Nederlands Kampioenschap voor driejarige merries.

Twee door naar NK

De eerste merrie met een ticket voor het Nederlands kampioenschap op zak is Mareda (v. Idol x Cizandro). “Mareda is een sterk gebouwde,  tuigtypische merrie met maat en formaat die in beweging met veel allure optrad”, vond de jury. “Ook Marilyn Monroe Apple (v. Icellie x Eebert) hebben we uitgenodigd voor het Nederlands kampioenschap. Zij heeft een sterk model en is in beweging eveneens zeer tuigtypisch en draaft met veel allure.”

Compleet en goed gebouwd

Naast de driejarige merries waren er ook twee hele goede vierjarige merries. Vanwege hun leeftijd kunnen zij zich niet selecteren voor het Nederlands kampioenschap voor driejarige merries. Eén van hen is Laperty (v. Hertog Jan x Perfection). “Dit is een hele complete, goed gebouwde, tuigtypische merrie met veel uitstraling. Met haar opvallende kleur wist zij rondom te overtuigen en daardoor ook goede punten te behalen.”

Fraai en tuigtypisch

Ook de vierjarige Louisiana (v. Hertog Jan x Marvel) wist haar visitekaartje af te geven.  “Zij is een hele fraaie, tuigtypische merrie met enorm veel front op stand. In beweging kon zij haar toch al imposante front zelfs nog meer tot uiting laten komen.”

Bron: KWPN

foto: Remco Veurink

Reacties