Twee springmerries doorverwezen naar NK 3-jarige merries

Twee springmerries doorverwezen naar NK 3-jarige merries

0 291
EPTM
Foto: Remco Veurink

Zeven springgefokte merries behaalden vrijdag meer dan 80 punten voor hun exterieur en/of bewegen bij de derde keuringsdag in Oirschot.  Twee merries werden doorverwezen naar het Nederlands kampioenschap voor driejarige merries op 15 augustus in Ermelo.

Goede balans

De keuring was vrijdag in handen van Cor Loeffen en Marcel Beukers. Loeffen vertelt: “In de breedte waren we vandaag heel erg tevreden over de merries die er werden aangeboden.” De eerste merrie die doorverwezen is naar het Nederlands kampioenschap ik Mac Flurry (v. Grandorado TN x Placido). “Zij is een lang gelijnde, jeugdige merrie met een atletische bouw. De merrie galoppeerde met een goede balans en liet zien een compleet paard te zijn met het springen.” Op alle onderdelen scoorde Mac Flurry dan ook erg goed. Zij sleepte een totaal van 80 punten voor het springen binnen.

Veel opdruk

De Toulon-dochter Meant To Be (mv. Placido) is de tweede merrie die aangewezen is voor het Nederlands kampioenschap voor driejarige merries. Deze merrie heeft een stokmaat van 1.63 en behaalde eveneens 80 punten voor het springen. “Deze langgelijnde merrie liet veel opdruk zien in het bewegen. Ze heeft een lichtvoetige manier van galopperen, toont goede reflexen en veel atletisch vermogen. Voor haar reflexen hebben wij haar dan ook een 8,5 gegeven.” Ook voor haar exterieur ontving deze merrie 80 punten.

Aansprekende merrie

Meerdere berries behaalden een score van 80 punten. Dit deden ze niet allemaal op basis van het springen. De zevenjarige veulenboekmerrie Irianne S (v. Zoricco Blue x Corland) is Z-geklasseerd. Ook zij werd in Oirschot voorgesteld. Cor Loeffen was erg te spreken over de Zirocco Blue-dochter. “Dit is een hele aansprekende merrie. Ze beschikt over een correct fundament en droog beenwerk.”

Meer met 80 punten

Ook Marie Amelie (v. Chapeau TN x Sam R) behaalde 80 punten voor het springen. “Deze merrie staat voldoende in het rechthoeksmodel, maar had wat meer ontwikkeling mogen hebben. Ze sprong met veel overzicht en liet een goede techniek zien.” Ook Metina (v. Fly x Indorado) sleepte 80 punten binnen. “Ze sprong met een hele goede instelling, behield goed het overzicht met het springen en viel op met haar goede reflexen.”

Tot slot heeft Great Blue-dochter Malibu VN (mv. Diarado) de score van 80 punten weten te behalen voor het springen. “Deze merrie van 1.62m groot is een jeugdige merrie, die wat meer ontwikkeling had kunnen hebben maar erg goed sprong.”

Bron: KWPN

Foto: Remco Veurink

Reacties