Twee paarden sterven na waarschijnlijke picknick in de wei

Twee paarden sterven na waarschijnlijke picknick in de wei

0 12535

De driejarige Flossie van Lisa-Michelle Hall en de merrie Merry Legs van haar vriendin stierven beiden op 20 april. Tekenen van een picknick, waaronder maïskolven en afval, werden later gevonden in de wei die langs een wandelpad ligt. 

Hersenloze actie

De diepbedroefde eigenaar van een van de twee paarden die dood werden aangetroffen nadat wandelaars in hun wei hadden gepicknickt, beschrijft hun acties als ‘hersenloos’.

Slecht nieuws

Toen haar vriendin belde met het slechte nieuws wist de amazone al meteen hoe laat het was. “Ze zei:’ Je moet gaan zitten.’ En ik wist dat ze me zou vertellen dat een van de paarden dood was,’ zei Hall. “Ze had haar in de wei gevonden en eerst dachten we dat ze gevallen was. Maar bij nader inzien zagen we schuim uit haar neus komen en ze was bezweet.

Toestroom van wandelaars

Volgens de amazone is het niets nieuws dat wandelaars eten meenemen en afval laten slingeren. Ook is er onlangs een ‘toestroom’ van mensen is geweest. “Veel meer mensen gebruiken het pad voor een wandeltocht of training en ze lijken de regels van het platteland niet te kennen. We kunnen alleen aannemen dat iemand hem iets heeft gevoerd; ze dachten waarschijnlijk dat ze aardig waren, maar ze zijn vergiftigd.”

toezicht houden

“Het lijkt wel of de paarden steeds vaker en meer gevoerd worden op het moment. Ik denk dat mensen zich vervelen, maar het is voor ons onmogelijk om de wei 24/7 in de gaten te houden”, besluit de amazone tegen Horse & Hound.

Bron: Horse & Hound / Hoefslag

Reacties