Twee nieuwe gevallen van EIA in Duitsland

Twee nieuwe gevallen van EIA in Duitsland

0 4642

Bij een manege in Düsseldorf zijn twee paarden geïnfecteerd met EIA (equine infectieuze anemie). De paarden worden geëuthanaseerd.

Vorige week werd al bekend dat er een uitbraak van de ziekte was in het Duitse Bad Bentheim.  Düsseldorf ligt verder zuidelijk, maar nog steeds behoorlijk dichtbij de grens met Nederland.

Getest

Alle paarden die in de buurt van een paard met EIA zijn geweest, worden meerdere malen getest op aanwezigheid van het virus in hun bloed. Gedurende twee maanden worden zij zelf ook in quarantaine gehouden.

Dieren die besmet zijn met EIA worden altijd gedood om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Behandeling of virusvrij maken van zieke of besmette dieren is vooralsnog niet mogelijk.

Drager

Op de ‘Reit- und Polo-Club Düsseldorf’ staan rond de 50 paarden. Die zijn volgens directeur Dirk Baumgärtner gezond. De twee paarden die worden geëuthanaseerd zijn ook nog niet ziek; wel is bekend dat zij drager zijn van het virus. Hierdoor bestaat gevaar op besmetting.

Onderzoek in de omgeving van de stal in Düsseldorf heeft geen nieuwe gevallen van EIA aan het licht gebracht. Het vervoersverbod blijft wel bestaan en de paarden moeten voorlopig binnen blijven.

Bron: rp-online.de

Foto: Shutterstock

Reacties