Twee merries ster op KWPN thuiskeuring Noord-Brabant

Twee merries ster op KWPN thuiskeuring Noord-Brabant

Foto: Remco Veurink

Op de KWPN thuiskeuringsdag in Noord-Brabant verdienden twee merries het sterpredicaat en kreeg de Cachet L-dochter Kadanz SR 80 punten voor het exterieur. In totaal kregen inspecteurs Arnold Kootstra en Toine Hoefs twaalf merries aangeboden.

Bij de springmerries was er succes voor de 20-jarige Animo-merrie Ranimora. Deze merrie bracht onder meer de Verdi-zoon Gaucho, die sinds dit jaar in het internationale 1.40m wordt uitgebracht door Tim Franssen en eerder als vierjarige reservekampioen werd in de ISAH Cup onder eigenaresse Martine van den Eijnden.

Echte Animo-merrie

‘Ranimora is een echte Animo-merrie om te zien,’ vertelt Arnold Kootstra. ‘Ze is correct gebouwd en met haar 20 lentes liet ze zien zich nog goed bewaard te hebben.’

Met het sportpredicaat op zak verdiende ook de Quasimodo Z-dochter Wietske het sterpredicaat. ‘Dit is een correcte, iets neerwaarts gebouwde merrie die in het ZZ geklasseerd is.’

Kosta SR

Ook positief viel de driejarige Kosta SR (v Numero Uno) op. Deze merrie is een volle zus van Pieter Devos’ toekomsttalent Flash, waarmee hij vorig jaar zilver won op het WK in Lanaken en nu presteert in de internationale Youngster Tour.

‘Dit is een hele aansprekende, jeugdige merrie die op het straatje ook een goede manier van stappen en draven liet zien. We hopen haar deze zomer op de stamboekkeuring opnieuw te zien, om haar kwaliteiten bij het vrij springen te kunnen beoordelen zodat ze ster kan worden.’

Kadanz SR

Van dezelfde fokker werd de Cachet L-dochter Kadanz SR voorgesteld. De merrie is gefokt uit de stam van Negro en kreeg voor zowel het exterieur, de stap als de draf 80 punten. ‘Deze goed ontwikkelde merrie is heel mooi naar boven gebouwd en liet op het straatje een mooi actief achterbeengebruik zien. Zeker een merrie die we graag terugzien op de stamboekkeuring dit jaar,’ aldus Toine Hoefs.

Aan nog twee andere dressuurmerries werd de voor het sterpredicaat vereiste 70 punten voor exterieur vergeven. Door middel van een succesvolle presentatie op de stamboekkeuring, het slagen voor een aanlegtest of het behalen van het sportpredicaat worden deze merries ster.

Bron: KNHS

Archieffoto: Remco Veurink

Reacties