Twee KWPN ster(waardige)merries op Gelderse thuiskeuringen

Twee KWPN ster(waardige)merries op Gelderse thuiskeuringen

0 277
Ampère, de vader van Frouke-Ster G.E.P.

KWPN-inspecteur Bart Bax was afgelopen vrijdag op pad in regio Gelderland – Rivierengebied. Hij gaf tijdens deze reis twee sportmerries een exterieurscore die voldoende was voor het sterpredicaat.

In totaal beoordeelde hij er vier merries, drie daarvan bleken exterieurmatig sterwaardig dankzij een score van minimaal 70 punten.

Niet-KWPN

Een bovenbalk van 75 punten voor exterieur kreeg de achtjarige Christ-dochter Comtessa. De Hannoveraans gefokte merrie is geklasseerd op Z2-niveau en heeft zodoende al het sportpredicaat. “Wanneer deze merrie nog aan de aanvullende eisen voldoet, wordt ze direct ster. Comtessa is een niet-KWPN merrie en moet daarom nog voldoen aan de cornage- en PROK-eisen”, vertelt Bax, die deze dag werd vergezeld door Ledenraadslid Jan Litjens. “Het is een hele complete, chique merrie met een mooie voorhand en correct fundament. Ze is goed ontwikkeld en meet 1.72m.”

Goede verhoudingen

Dankzij 70 punten werd de ook achtjarige Glenna Ghriane direct ster voor exterieur. De dochter van Special D, die in 2002 goedgekeurd werd met een 8,5 voor zijn aanleg als dressuurpaard, komt uit merrie Marjola van Farrington. Deze merrie heeft tevens al haar sportpredikaat behaald. “Ook deze merrie is geklasseerd in het Z2 en is correct gebouwd. Ze heeft goede verhoudingen in haar model en zou in alles langer gelijnd mogen zijn om een hogere score te krijgen.”

Stap richting ster

De goed ontwikkelde Frouke-Ster G.E.P., uit Morgenster (v. Hemmingway), heeft een eerste stap richting het sterpredicaat gezet. De dochter van Ampère, ook wel ‘de professor’ genoemd naar aanleiding van zijn geweldige score in de KWPN-verrichtingstest, behaalde 70 punten voor exterieur. Zij kan via het succesvol deelnemen aan een IBOP of EPTM, of middels het behalen van het sportpredicaat, direct ster worden. “Dit is een mooie, royaal ontwikkelde merrie die goed in het rechthoeksmodel staat. Een hele aansprekende merrie die voor hogere punten nog wat correcter in het fundament had mogen zijn.”

Bron: KWPN

Foto: Archief

Vergelijkbare artikelen

Reacties