Twee Friese merries naar Nationale Merriekeuring

Twee Friese merries naar Nationale Merriekeuring

0 177
hoofdstel keuring

Ferdeaux-dochter Kolana trok in de kampioenskeuring voor dressuurmerries op de Centrale Keuring Friesland aan het langste eind. Twee merries mogen naar de Nationale Merriekeuring.

Alle driejarige dressuurmerries konden in graad worden verhoogd en de beste twee kwamen terug voor de kampioenskeuring. Zowel de met veel kracht bewegende Kolana (v Ferdeaux) van Emmy de Jeu en Kirsten Brouwer, als de zeer goed dravende Kynona (v Cum Laude) van fokker Stal 104 mogen naar de Nationale Merriekeuring.

Kyona kreeg de hoogste punten, maar omdat ze niet uit de provincie afkomstig is, kon ze niet door naar de strijd om de kampioenstitel.

Beste driejarige

‘We hebben de Cum Laude-dochter verkozen tot beste driejarige dankzij haar ras, opwaarts gebouwde model, en souplesse en schakelvermogen in beweging,’ lichtte Marian Dorresteijn toe. ‘Ze waardeert zich in beweging enorm op, en heeft bovendien al met succes een IBOP afgelegd.’

Dream Boy-dochter Jybrona

In de kampioenskeuring werd de Dream Boy-dochter Jybrona van Kim Jongsma-Jacobi kampioen van de vier- tot en met zevenjarige merries. ‘Kolana is een royaal ontwikkelde merrie die kracht uitstraalt. Dat zien we ook in beweging terug, waarin ze veel afdruk heeft en ook heel goed kan stappen. Het kopnummer van de oudere merries heeft een mooi naar boven gebouwd model, met goede verbindingen. Ze beweegt met veel mechaniek en een goede zelfhouding.’

Bron: KWPN

Foto:

🎉🏆😍GEWELDIG!! Wat een TOPDAG op de Centrale keuring van Friesland 🏆🎉😍🐴Jybrona v. Dreamboy wordt voorlopig keur en…

Geplaatst door Kim Jacobi op Dinsdag 10 juli 2018

Reacties