Twee dresuurhengsten door na her- en attestkeuring

Twee dresuurhengsten door na her- en attestkeuring

Masterpiece Taonga attestkeuring
Masterpiece Taonga KWPN eerste bezichtiging 2019 © DigiShots

Op het KWPN-centrum in Ermelo was de herkeuring van een Gelderse, een dressuur- en een springhengst. Ook was er de attestkeuring, waaraan één dressuurhengst en twee springhengsten deelnamen.

Beide dressuurhengsten kregen alsnog een uitnodiging voor het verrichtingsonderzoek. Het gaat om de Vivaldi-zoon Maldini D en de door Stal 104 gefokte Masterpiece Taonga (v Vitalis). Deze voshengst is een zoon van de Ampere-merrie Fyona, waarmee Marten Luiten is opgenomen in het A-kader bij de Young Riders.

Alsnog presenteren

Op de attestkeuring kunnen eigenaren de hengsten die wegens omstandigheden niet deel konden nemen aan de eerste of tweede bezichtiging alsnog presenteren. Ook kunnen eigenaren van hengsten die tijdens in het selectieproces zijn afgewezen, hun hengst aanbieden voor de herkeuring.

De Gelderse hengst die in de herkeuring voor de hengstenkeuringscommissie verscheen is niet aangewezen, evenals beide springhengsten die voor de attestkeuring waren aangemeld . De springhengst die op de startlijst voor de herkeuring stond is afgemeld.

Bron: KWPN

Reacties