Twee dressuurpaarden niet door veterinaire keuring *update*

Twee dressuurpaarden niet door veterinaire keuring *update*

Hengstenkeuze
Het dekgeld van paarden die in de topsport lopen, kan hoger liggen door de beperkte beschikbaarheid.

Gisteravond vond de veterinaire keuring voor de dressuurpaarden plaats in Rio. Voor de Nederlandse dressuurpaarden was er niets aan de hand, zij kwamen allemaal gemakkelijk voor de keuring. Bij twee paarden was dat niet het geval, Dante Weltino van de Zweede Therese Nilshagen (foto: archiefbeeld) en Chablis van de Italiaanse Valentina Truppa moeten vandaag om half 1 Nederlandse tijd opnieuw voordraven.

Ook voor Fransman Pierre Volla was het gisteravond even spannend. Zijn Badinda Altena werd ook naar de holding box gestuurd, maar kwam bij de tweede inspectie wel door de keuring heen. De merrie moest wel twee maal voordraven voor de grondjury overtuigd was. Er waren meer paarden die tweemaal moesten voordraven. Dit waren After You van Volla’s landgenoot Ludovic Henry, de Deense paarden Cassidy en Jojo AZ en Bukowski van de Koreaan Dongseon Kim.

Valentina Truppa is de enige Italiaanse die in de dressuur van start zou gaan. Als Chablis uitvalt is dit opnieuw een tegenslag voor de Truppa’s, nadat vader Enzo Truppa eerder door de Italiaanse bond werd geschorst wegens de verkoop van Eremo del Castegno. Zijn schorsing had tot gevolg dat hij enkele ruiters, waaronder zijn dochter, niet mag coachen tijdens de Spelen. Als Dante Weltino vanochtend niet door de keuring komt kan het Zweedse team Mads Hendeliowitz met Jimmie Choo inzetten. Patrik Kittel was tijdens het voordraven niet helemaal rad, maar op zijn paard Deja was niets aan te merken.

Update:

Inmiddels heeft Mads Hendeliowitz via Facebook laten weten dat hij en Jimmie Choo van start zullen gaan in het Zweedse team. Dit betekent dat de Spelen over zijn voor Therese Nilshagen en Dante Weltino. Hendeliowitz schrijft: ‘Ik leef mee met mijn teamgenoot Therese Nilshagen en haar Dante, die niet goedgekeurd werd bij de vetcheck. Ik zal mijn uiterste best doen om een waardige vervanger te zijn.’

Chablis van Valentina Truppa zal morgen wel van start mogen gaan.

Bron: Horse and Hound / Hoefslag

Foto: Digishots

banner-website

Vergelijkbare artikelen

Reacties