Tussenexamen tuigpaardhengsten: Jean Pierre op kosten eigenaar door

Tussenexamen tuigpaardhengsten: Jean Pierre op kosten eigenaar door

0 259
jean pierre tuigpaardhengst
Jean Pierre KWPN Hengstenkeuring 2019 © DigiShots

Voor drie tuigpaardhengsten stond op het KWPN-centrum het tussenexamen van het verrichtingsonderzoek op het programma. De hengstenkeuringscommissie besloot om voor de 5-jarige Jean Pierre het onderzoek te beëindigen, maar hij blijft op kosten van de eigenaar in Ermelo.

Jean Pierre is een zoon van de Hackney hengst Avion Pierre uit de merrie Bustina (v Vikking).De eigenaren kozen ervoor om de hengst het onderzoek te laten vervolgen op eigen kosten.

Lanto HBC

Als eerste stelde trainingsleider Demi van Nispen tijdens het tussenexamen de driejarige Lanto HBC voor. De zoon van Delviro HBC uit de ster preferent Urby V van Patijn liet een aansprekende presentatie zien. Hij kreeg van de hengstenkeuringscommissie bij monde van de voorzitter Johan Hamminga een positieve beschrijving en mag het onderzoek vervolgen.

Las Vegas

De eveneens driejarige Eebert-zoon Las Vegas zou volgens de commissie nog met meer ‘tuigpaard typische eigenschappen en allure’ door de baan moeten gaan. Ook deze donkerbruine hengst wordt verder doorgetraind.

Zie ook: 7 tuigpaardhengsten doorverwezen naar tweede bezichtiging

Bron: KWPN

Foto: Digishots

Reacties