Tuigpaardruin Brandy opnieuw naar Ule Haarsma

Tuigpaardruin Brandy opnieuw naar Ule Haarsma

tuigpaard (Idol alt)
© DigiShots

Brandy (v Uromast) verhuist van Harry van Middelaar naar Ule Haarsma. De zwarte tuigpaardruin was eigendom van het ‘Brandy syndicaat’, waarvan Haarsma een van de leden is.

Harry van Middelaar was acht jaar lang buitengewoon succesvol met de 12-jarige ruin.

Jan Schep bracht Brandy als 3-jarige voor op de hengstenkeuring, waar hij het tot de tweede bezichtiging schopte. Daarna werd hij verkocht aan Ule Haarsma. Nadat Brandy de nieuwelingen-rubriek in Balkbrug had gewonnen, nam het consortium de ruin over.

Erelijst

Brandy schreef talloze overwinningen op zijn naam. Zo werd hij kampioen bij de 4-, 5- en 6-jarigen en won hij meerdere malen de Nationale competitie. Ook won hij vijfmaal de Renovo Schaal. In 2013 werd hij uitgeroepen tot Paard van het Jaar en werd hij kampioen in de ereklasse.

Alles bij elkaar heeft Brandy 89 eerste prijzen behaald.

Nieuwe eigenaar

Het Brandy syndicaat vierde jaarlijks het succes van Brandy. Eind deze maand zal op dit feestje het paard worden overgedragen aan de nieuwe eigenaar.

‘Wij hopen uiteraard dat de familie Haarsma nog jaren plezier mag hebben van dit fantastische paard, dat de afgelopen jaren vele mensen in beroering bracht vanwege zijn opvallende verschijning als een afdruk van het echte Nederlandse tuigpaard zoals het hoort te zijn,’ meldt HBC-stal.

Bron: HBC-stal

Foto: archief Digishots

Reacties