Tuigpaardmerrie Mylady-Silvalina naar 85 punten in IBOP

Tuigpaardmerrie Mylady-Silvalina naar 85 punten in IBOP

tuigpaard
Foto ter illustratie

Acht tuigpaardmerries toonden gisteren hun kunnen in de IBOP. Het was de eerste dag met versoepelde coronamaatregelen, waardoor zo’n 50 mensen getuige konden zijn van de overtuigende verrichting van de tuigpaardmerrie Mylady-Silvalina. Deze dochter van Cizandro kreeg 85 punten.

Mylady-Silvalina

Van de acht aangeboden merries slaagden er vijf, een mooie score. De hoogste punten kreeg de merrie Mylady-Silvalina (mv.Manno) van de gebroeders Den Otter uit Bruchem. Zij kreeg onder andere negens voor haar front en actie van het voorbeen. “Een heel aansprekende merrie die een zeer tuigtypische verrichting liet zien”, aldus Lammert Tel, die met Marie-José Calis en inspecteur Viggon van Beest de beoordeling deed. “Ze heeft heel veel actie en heel veel front, en laat zien dat er haar niks in de weg zit om zo te presteren. Een lust om naar te kijken.” Na afloop van de IBOP werd ze ster verklaard, en dankzij haar goede verrichting direct keur. De jury had de mogelijkheid om merries uit te nodigen voor de NMK die op 15 augustus plaats kan vinden, en dat deed ze dan ook bij Mylady-Silvalina.

Mendrini VS

Ook de merrie die de op een na hoogste score behaalde kreeg een uitnodiging voor de Nationale Merriekeuring. Het gaat hier om de kersverse keurmerrie Mendrini VS (Cizandro x Plain’s Liberator, fokker W.M. Veneklaas-Slots uit Zeijerveld) van Harold Dekker uit Roderwolde. Zij scoorde een totaal van 78,5 punten, mede dankzij een 8,5 voor de actie van het voorbeen. “Een merrie die rondom een aansprekend beeld geeft, een verfijnd front heeft en een heel mooi voorbeengebruik heeft. Ze geeft de indruk dat ze er in alles nog meer in gaat groeien.”

Mudini

Nog een derde merrie verdiende een uitnodiging voor de NMK, namelijk de Ditisem-dochter Mudini (mv.Atleet, f/g G. Kamphorst uit Zwartebroek, mede-ger. G.H. Kamphorst uit Zwartebroek), die met 75 punten voor de IBOP slaagde. Tijdens de stamboekopname werd zij met mooie cijfers voor exterieur en beweging keur verklaard, waarbij met name haar sterke verbindingen en mooie front positief opvielen.

Bron: KWPN

Foto: Letty Donselaar

Reacties