Tuigpaardhengsten Lanto HBC en Kane BFT behalen dekbrevet

Tuigpaardhengsten Lanto HBC en Kane BFT behalen dekbrevet

Kane BFT tijdens KWPN Hengstenkeuring 2018 © DigiShots

Gisteren vond op het hoofdterrein in Ermelo voor de tuigpaardhengsten het eindexamenplaats. Van de twee nog aan het voorjaarsverrichtingsonderzoek deelnemende hengsten kwam vanmorgen alleen Lanto HBC (v. Delviro HBC)  in de baan en deze donkere hengst wist met overtuigende cijfers het dekbrevet te behalen. De al eerder ingeschreven Kane BFT (v. Bocelli) werd samen met Lanto HBC gehuldigd.

Keizerlijk

De hengst Lanto HBC was kampioen op de hengstenkeuring in ‘s-Hertogenbosch en ook nu wist hij aangespannen tot een topprestatie te komen. Voor front, lichaamshouding, actie voorbeen en algemeen beeld behaalde de hengst een 9. Zweefmoment en looplust werd een 8,5 en gebruik achterbeen leverde een 8 op.

Aanleg

Voorzitter van de hengstenkeuringscommissie Johan Hamminga, die met Lammert Tel, Gert Jan Hermanussen en inspecteur hengsten Joop van Wessel de verrichtingen beoordeelde, beschreef Lanto HBC als een zeer tuigtypische, keizerlijke hengst met een extreem natuurlijke aanleg. Lanto HBC staat ter dekking op HVM-stal van Harry van Middelaar in Hoornsterzwaag.

Topkarakter

De vierjarige Kane BFT van fokker Brian Franken uit Elspeet was op 25 maart na een verkort onderzoek al ingeschreven en kwam vandaag aangespannen terug voor zijn huldiging. Kane BFT behaalde voor actie voorbeen en looplust een 8, front, zweefmoment en algemeen beeld werden 7,5 en lichaamshouding en gebruik achterbeen een 7.

Reactie

Hamminga omschreef Kane BFT als een hengst met een topkarakter, een evenredige en gelijkmatige verrichting en een goede reactie. Freek Saris reed de hengst voor en op diens station staat de hengst ook ter dekking.

Bron: KWPN

 

Reacties