Hanneke van Wessel en Briljant showen in Hellendoorn

Hanneke van Wessel en Briljant showen in Hellendoorn

Op het tuigpaardenconcours bij Manege Hellendoorn stonden zaterdag drie kampioenschappen op het programma. Voor Regio Midden/Zuid/West was het ereklassekampioenschap een highlight. Deze werd gewonnen door Hanneke van Wessel en Briljant (v. Larix).

Hiernaast stonden ook het VTN-kampioenschap vierjarigen én de damesrubriek op het programma.

Fraaie resultaten

Hanneke van Wessel en Briljant waren oppermachtig in Hellendoorn. Van Wessel bracht de vos, die eerder door Henk Hammers werd uitgebracht, zowel in de damesrubriek als de ereklasse uit. Deze beslissing zorgde het hele seizoen al in fraaie resultaten. Als een absoluut hoogtepunt wist Van Wessel de door haar vader gefokte Briljant goed voor te stellen. Ze weet hem goed vierkant, met een deftig front en een scherpe actie voor te stellen, volgens de KWPN. Jurylid Harry de Jong vertelt over wat hij zag in de combinatie: “Het was een heel compleet beeld. De vos is heel mooi in de stelling en wordt in het juiste tempo voorgesteld. Een lust om naar te kijken.”

Timmert aan de weg

Dat Briljant door haar vader is gefokt, maakt het allemaal haast nog eervoller. Joop van Wessel fokte Briljant uit de legendarische merrie Taunita (v. Manno). Deze merrie heeft tegen de 200 winstpunten, en won vele KWPN Kampioenschappen. De in 2006 geboren Briljant is de eerste van zeven nakomelingen die Taunita bracht. Overigens timmert Van Wessel dit seizoen ook behoorlijk aan de weg met andere fokproducten van haar vader. Ze schreef onlangs het Nationaal Kampioenschap eenspannen op haar naam met de KWPN-hengst Heliotroop VDM (v. Colonist).

Deftig

Het reservekampioenschap voor het ereklassekampioenschap ging naar Diesel (v. Unieko) en Berry van der Genugten. Het paard wil normaalgesproken nog wel eens wat ‘op de plaats bewegen’ maar trok ditmaal zeer gretig aan en nam voldoende bodem. De combinatie werd tweede en wist hiermee de KWPN-hengst Hertog Jan (v. Cizandro) en Mark de Groot achter zich te laten. Mt zijn deftige front en zeer hoge voorbeengebruik was Hertog Jan een opvallende speler in het veld. Van Wessel wist vandaag overigens van geen ophouden: ook in de damesrubriek liet ze Briljant weer schitteren en won de ook die rubriek.

VTN-kampioenschap

Bij het kampioenschap voor vierjarigen kwamen tien kwalitatieve jonge paarden de baan in. Zes gingen er naar de finale. Met zijn enorme drafpassen vol schwung en expressie, sleepte Knaller PSH (v. Cizandro) in handen van Marcel Ritsma het kampioenschap binnen. De hengst is aangewezen voor het najaarsverrichtingsonderzoek. Freek Saris bracht eveneens een hengst in de baan. De bruine Kensington (v. Bocellie) ging naarmate de wedstrijd vorderde steeds hoger en groter van de vloer. Hiermee haalde hij de reservetitel binnen. Kontiki (v. Eebert) en Marieke Stolwijk werden derde.

Bron: KWPN

Foto: Archieffoto

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 120)

Reacties