TTC Zuid-Holland selecteert vijftien dressuurtalenten

TTC Zuid-Holland selecteert vijftien dressuurtalenten

KNHS Talenten Trainings Centrum barbara koot

Het KNHS Talenten Trainings Centrum (TTC) Zuid-Holland scout, begeleidt en verbetert jonge talentvolle ruiters en amazones tussen de 12 en 21 jaar. Selecteurs Jolanda Bevelander, Bob ten Wolde, Mischa Koot en Barbara Koot selecteerden onlangs op de Rotterdamsche Manège de allerjongste deelnemers.

Vijftien talentvolle Zuid-Hollandse dressuurcombinaties vormen nu het TTC Zuid-Holland Dressuurtalenteam 2019. Ook zes dressuurbeloften mogen het TTC-programma volgen.

Initiatiefnemers van het project zijn de Rotterdamsche Manège samen met Barbara Koot.

Veelbelovende combinaties

De selecteurs waren erg enthousiast over de talenten die zich tijdens de selectiedag presenteerden. “We hadden een zeer divers aanbod maar van zeer hoge kwaliteit , vertelt Barbara Koot. “In alle leeftijdsklassen kwamen bijzonder veelbelovende dressuurcombinaties in de ring. We hebben er reuze veel zin in om met deze talenten aan de slag te gaan!”

De dressuurtalenten krijgen deze zomer een intensief trainingsprogramma. Daarin zitten praktijktrainingen, maar ook theorielessen zoals mental coaching, parcours bouwen, fitheid, voeding en omgaan met (social) media.

Regiokampioenschappen

In het eerste gedeelte is de focus voor het team om goed voorbereid naar de regiokampioenschappen te gaan. Daarvoor staan onder meer een training van Grand Prix jurylid Mathie Boomaars en een stalbezoek aan amazone Lynne Maas op het programma.

In augustus en september gaan ze het Masterclass programma afwerken. Dat begint met een bezoek aan het EK Dressuur in Rotterdam. Daarna geeft Laurens van Lieren een training waarbij de talenten een proef voor een jury rijden. Van Lieren spreekt op video ‘live” zijn commentaar in zoals hij dat ook voor de NOS en Eurosport doet.

Voor één van de TTC Zuid-Holland talenten is er een wildcard beschikbaar voor de KNHS Talentenselecties.

Zit-clinic

Er komt ook een zit-clinic door Ingrid Hekkert, flexchairspecialist, en Mischa Koot die bij Academy Bartels al 10 jaar de zitclinics verzorgt.

Onder de vijftien talententeam-leden zijn dertien nieuwkomers. Sascha Kroos was in 2018 al opgenomen in het team en Anna Spreeuwenberg was ook eerder teamlid.

Sinds 2011 is de Rotterdamsche Manège door KNHS erkend Talenten Trainings Centrum. Het TTC Zuid-Holland wordt mede mogelijk gemaakt door Rotterdam Topsport.

Bron: knhszuidholland.nl

Foto: TTC Zuid-Holland

Reacties