TTC Zuid-Holland selecteert 12 springtalenten

TTC Zuid-Holland selecteert 12 springtalenten

0 223
© 2019 TTC Zuid-Holland

Gisteren selecteerden TTC Zuid-Holland springtrainers Richard Kapteyn en Marco de Jong op de Rotterdamsche Manège 12 nieuwe talentvolle Zuid-Hollandse springcombinaties die het TTC Zuid-Holland Springtalententeam 2019 vormen.

Talenten

De TTC Zuid-Holland springtalenten voor 2019 zijn: Zoë-Roijers (Rotterdam), Jill van den Helder (Waddinxveen), Caitlin Krijger (Den Haag – 2e keer TTC), Lilly Linnen (Delft) en Sora Nieuwenhout (Barendrecht). Ook  Chanel van der Burgt (Dordrecht), Olivia van Katwijk (Rotterdam), Finette Pleijter (Kaatsheuvel) en  Jesslyn Zwart (Den Haag) zitten bij de selectie. Hanna Karlsson (Wassenaar). Estelle Slingerland (Zoetermeer in 2017 ook in TTC) en Jolie Schaling (Den Haag) maken het team compleet.

Hoog niveau

De selecteurs waren erg enthousiast over de talenten die zich vandaag aan hen presenteerden. “Het niveau was hoog vandaag. Er zitten zeker namen tussen waar we in de toekomst vast meer van gaan horen!” aldus Richard Kapteyn.

Trainingsprogramma

De 12 springtalenten krijgen deze zomer een intensief trainingsprogramma met praktijktrainingen. Maar ook theorielessen zoals mental coaching, parcours bouwen, fitheid, voeding en omgaan met (social) media worden aangeboden. Voor de springruiters wordt het trainingsprogramma van TTC-trainers Edwin Hoogenraat en Richard Kapteyn in twee delen gesplitst.

Masterclass

De focus ligt in het eerste deel op de voorbereidingen voor de regiokampioenschappen. In het tweede deel wordt het Masterclass programma afgewerkt.

Het Masterclass programma vindt plaats in augustus en september en begint met een bezoek aan het EK Springen in Rotterdam. Hier mogen de talenten achter de schermen meekijken. Op 4 en 5 mei vindt de selectie van de dressuurtalenten voor het TTC Zuid-Holland plaats.

Privileges

Voor één van de TTC Zuid-Holland talenten is er een wildcard beschikbaar voor de KNHS Talentenselecties. Daarnaast hebben de talenten de mogelijkheid om met onze toptrainers te communiceren over hun carrière in de paardensport. Wanneer een talent de talentenstatus krijgt bij de KNHS kan dit talent ook toegang krijgen tot de speciale topsportklas bij LOOT scholen.

Ook hebben de talenten de mogelijkheid om beter te leren presteren met behulp van de TTC ZH sportpsycholoog.  Ze kunnen hiernaast de techniek die Barbara Koot heeft ontwikkeld voor het beter presteren op de wedstrijden gebruiken. Ten slotte krijgen de talenten natuurlijk het felbegeerde TTC Zuid-Holland Talententeam jasje, wat inmiddels een zeer populair item is.

Foto: KNHS Zuid-Holland media © 2019 TTC Zuid-Holland

Bron: Persbericht TTC Zuid-Holland

Reacties