WEG I Tryon bereidt zich voor op orkaan Florence

WEG I Tryon bereidt zich voor op orkaan Florence

0 6267
Tryon
Hans Peter Minderhoud - Glock's Dream Boy FEI World Equestrian Games Tryon 2018 © DigiShots

De organisatie van de FEI Wereldruiterspelen heeft een statement opgesteld naar aanleiding van de naderende orkaan Florence, die naar verwachting donderdag aan land komt in North-Carolina. Het Tryon International Equestrian Center (TIEC) ligt ongeveer 350 kilometer landinwaarts, nog voorbij de plaats Charlotte.

Natte voeten

De orkaan is dan wel nog niet aan land gekomen, maar gisteravond heeft het al hard geregend. Hans Peter Minderhoud postte gisteren al een filmpje op Instagram. Daarop is te zien hoe Maarten van der Heijden van de KNHS wel heel creatief moet zijn om geen natte voeten te krijgen.

Weerstation

Op de locatie in Tryon is een weerstation gesitueerd van waaruit de organisatie iedere zes uur van updates wordt voorzien. Mocht orkaan Florence – die vooralsnog oostelijk langs Tryon lijkt te gaan – van richting veranderen, dan wordt de frequentie van de updates opgevoerd zodat iedereen op de hoogte is van de actuele situatie.

Noodplannen

Er zijn al noodplannen paraat, mocht er komende dagen extreem weer optreden. Er zijn onder andere noodvoorzieningen om personeel en paarden te herbergen. Er zijn 1188 vaste stallen op het TIEC en alle permanente gebouwen voldoen aan de normen van de ‘International Building Code’ en kunnen minstens windsnelheden van 144 kilometer per uur aan. Tijdens orkaan Irma in augustus en september vorig jaar is TIEC gebruikt als toevluchtsoord voor paarden uit vijf verschillende Amerikaanse staten.

Samen met het ministerie van USDA (United States Department of Agriculture) wordt ervoor gezorgd dat alle paarden tijdens extreem weer gehuisvest zullen worden in vaste stallen en niet in tenten. Er wordt samengewerkt met drie verschillende elektriciteitsbedrijven en er zijn vele noodgenerators ter plaatse. Ook zijn er noodvoorzieningen voor drinkwater. Niet alleen voor de paarden zijn volop maatregelen getroffen, ook voor mensen is veilig onderdak georganiseerd.

Bij extreem weer worden o.a. de volgende maatregelen getroffen:

  • Alle paarden op het terrein worden in een vaste stal geplaatst;
  • Alle grooms op het terrein worden ondergebracht in de gebouwen op het terrein;
  • Voor al het personeel wordt veilig onderdak geadviseerd;
  • Er is continu contact met de luchthavens en vliegmaatschappij Emirates over mogelijke maatregelen aangaande aankomst en vertrek van paarden;
  • De tenten van de standhouders in het promodorp worden verkleind en extra gezekerd;
  • Er worden extra drainage systemen aangesloten om het overtollige water te lozen;
  • Aanbod van extra brandstof voor transport van auto’s en vrachtwagens;
  • Voorbereidingen zijn getroffen om alle aankleding, vlaggen en schermen van het terrein te verwijderen;

De eventuele beslissing om het programma van de FEI Wereldruiterspelen te wijzigen wordt gedaan conform artikel 109.12 uit de ‘FEI General Regulations’ en hebben als doel om de veiligheid en het welzijn van alle paarden en mensen te garanderen.

Kijk voor actuele berichtgeving over het weer in Tryon ook op https://tryon2018.com/article/tryon-2018-weather-updates. Ook op de website van de KNHS worden zoveel mogelijk updates geplaatst. Later vanmiddag (Amerikaanse tijdzone) organiseert de FEI een persconferentie.

Bron: KNHS

Foto: DigiShots

Reacties