Toulouse, volle zus Parzival en Fleau de Baian, overleden

Toulouse, volle zus Parzival en Fleau de Baian, overleden

parzival
Adelinde Cornelissen - Parzival FEI European Championships 2013 © DigiShots

De preferente elite-prestatiemerrie Toulouse (v Jazz) is overleden, meldt Stoeterij Turfhorst. Toulouse was een volle zus van Parzival van Adelinde Cornelissen. Ze werd achttien jaar en leverde veertien nakomelingen.

Genua TC (v Charmeur), die met Jeanine Nieuwenhuis uitkomt in het ZZ-Zwaar, is een van de bekendste nakomelingen van Toulouse. Dit jaar zette ze nog een merrieveulen van Franklin op de wereld, Notre-Dame Strh.

Toulouse liep in de wei bij Jan Streppel uit Wilp, die zijn fokkerij samen met Stoeterij Beltmanshoeve van Stephan en Evelien Haarman voortzet.

Tweelingzus Tuzla

Toulouse kwam samen met tweelingzus Tuzla ter wereld. Ook zij overleed dit jaar, een dag na het veulenen. Tuzla bracht onder meer twee Lichte Tour dressuurpaarden, waaronder de KWPN- en Oldenburg goedgekeurde hengst Armani (v United).

Ze zijn niet alleen volle zussen van Parzival, maar ook van de KWPN, AES en Oldenburg goedgekeurde hengst Fleau de Baian. Hij won al tweemaal het KNHS-indoorkampioenschap onder Adelinde Cornelissen: in 2017 in het ZZ-Zwaar en in 2018 in de Lichte Tour

Nakomelingen Toulouse

Toulouse’s nakomelingen zijn niet minder succesvol. Op het KNHS Indoorkampioenschap 2018 won haar zoon Genua TC knap zilver onder Jeanine Nieuwenhuis, nadat ze al deelgenomen hadden aan het WK voor jonge dressuurpaarden.

Bretagne-STR (v. OO Seven) liep met Lischa de Vos Zware Tour (Inter A/B/II) en twee nakomelingen van Zuidenwind zijn Z2-dressuur geklasseerd.

‘Het is spijtig dat Toulouse er niet meer is,’ melden Stephan en Evelien Haarman. ‘Het was toch een bijzondere merrie voor Jan en ons, maar ze was op. Gelukkig hebben we er nog twee dochters van die we in de toekomst kunnen inzetten voor de fokkerij, zodat we nog lang plezier hebben van haar geweldige dressuurgenen.’

De stoeterij beschikt nog over twee nakomelingen uit Toulouse: Magic Lady Strh (een jaarlingmerrie van Ferguson) en het eerder genoemde merrieveulen van Franklin.

Toulouse, volle zus Parzival, overleden 03-09-2018Eén van Nederland’s bekendste fokmerries is afgelopen nacht…

Geplaatst door Stoeterij Turfhorst op Maandag 3 september 2018

Foto: Digishots

 

Reacties