Totilas aanwezig bij KWPN Stallion Show

Totilas aanwezig bij KWPN Stallion Show

Totilas

Totilas is het meest besproken dressuurpaard ter wereld. Hij veroverde vele harten in de dressuurpiste en inmiddels ook daarbuiten. Hoewel deze legende niet meer zelf in de wedstrijdring verschijnt, maken zijn nakomelingen hem nog altijd onvergetelijk.

Tijdens de KWPN Stallion Show maakt de imponerende en wereldberoemde hengst zijn opwachting in de show ‘Black Magic’.

Pensioen

Totilas steeg samen met Edward Gall boven de wereldtop uit met scores boven de 90%. De combinatie werd Europees kampioen, wereldkampioen, won de wereldbekerfinale en ongelofelijk veel internationale Grand Prix wedstrijden. Na zijn carrière onder de Duitse Matthias Alexander Rath ging Totilas in 2015 met pensioen.

Inmiddels is hij 19 jaar oud een brengt hij zijn pensioen door op Gestüt Schafhof, Rath’s woon en trainingslocatie.

9 jaar geleden

Het is inmiddels 9 jaar geleden dat Totilas aanwezig was tijdens de KWPN Stallion Show. De hengst was er toen voor het afscheid van Gribaldi en werd voor het tweede jaar op rij gehuldigd als KWPN Paard van het Jaar.

Show met (klein)zonen

Dit jaar draait het om Totilas en zijn nakomelingen. De 3 goedgekeurde zonen Glock’s Toto Jr., Glock’s Total U.S. en Glock’s Trafalgar maken hun optreden onder het zadel tijdens de show. Kleinzonen Kayne (v. Governor), Koning (v. Governor), King Karim (v. Glock’s Toto Jr.) en Glock’s Taminiau (v. Glock’s Toto Jr.) zullen ook aanwezig zijn.

Totilas zal samen met zijn (klein)zonen, aan de hand de piste betreden.

 

Bron: KWPN

Archieffoto: Remco Veurink

Reacties