Total Hope en Isabel Freese schrijven Nurnberg Burg-Pokal op hun naam

Total Hope en Isabel Freese schrijven Nurnberg Burg-Pokal op hun naam

Pernilla Andre Hokfelt - Total Hope FEI World Championship Young Dressage Horses 2018 © DigiShots

Onder Isabel Freese wist Total Hope OLD (v. Totilas) begin november de inloopproef van de Nürnberg Burg-Pokal al te winnen met 77,171% Nu doet de combinatie er nog een schepje bovenop, en winnen zij de finaleproef met 79,220%.

Galoptour

Bij de inloopproef van november deed vooral de galoptour de score van de combinatie stijgen. Al met al gaf de jury de hengst van Schockemöhle destijds een score van 77,171%. Hiermee sloeg hij een gat tussen hem en de andere paarden. Total Hope behoorde toen al tot de favorieten voor de Nürnberg Burg-Pokal Finale, waarvoor hij twee keer het beste kwalificatieresultaat behaalde.

Negens

Tijdens de finaleproef van de Nürnberg Burg-Pokal was de Oldenburger hengst de enige zie een score boven de 79% behaalde. Hierbij kreeg hij onder andere negens voor de drafappuyementen en de vliegende galopwissels. In zijn proef noteerde een jurylid zelfs een 10 voor de verzamelde draf van de zoon van Totilas en Weihegold. De galop was opnieuw zijn sterkste gang, hiervoor noteerde de hengst alleen maar negens en negen-en-een-halfs.

Voor Freese is deze overwinning in de Nürnberg Burg-Pokal niet de eerste. Drie jaar geleden, in 2016, won zij de finale met Vitalis (v. Vivaldi). Toeval of niet, het was met precies dezelfde score als zij nu met Total Hope behaalde.

Zie ook: Totilas-nakomelingen gaan volgens NRC hun vader achterna

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: © DigiShots

Reacties