Tosca Visser-van der Meulen in landenteam Compiègne: ‘Ik heb er heel veel...

Tosca Visser-van der Meulen in landenteam Compiègne: ‘Ik heb er heel veel zin in’

0 1774
Tosca Visser van der Meulen - Asther de Jeu Aachen Dressage Days 2018 © DigiShots

Bondscoach Alex van Silfhout heeft het team bekendgemaakt dat Nederland gaat vertegenwoordigen in het Franse Compiègne van 16 tot en met 19 mei. Tosca Visser-van der Meulen en Asther de Jeu zijn een van de vier combinaties in het team. “We hebben een hartstikke leuk team, ik ben blij dat ik met zulke mensen mag rijden”, reageert de amazone.

Team

In een reeks wereldbekerkwalificaties en 5*-wedstrijden boekte Visser-van der Meulen al verschillende successen, maar het is de eerste keer dat ze in het landenteam is opgenomen. Samen met deze combinatie zullen ook Patrick van der Meer met Zippo, Danielle Heijkoop met Badari en Emmelie Scholtens met Desperado de strijd aangaan in Compiègne.

Sint-Truiden

Visser-van der Meulen kwam afgelopen weekend aan de start op CDI3* Sint-Truiden, daar boekte ze een knappe vijfde plek in de Grand Prix maar werd ze uitgesloten in de kür. “In de Grand Prix had ik Asther goed aan het lopen, maar slopen er drie best grote fouten in de proef”, licht Visser-van der Meulen toe. “In de kür hadden we pech, dat was echt ongelofelijk jammer. Ik heb mijn punten nageteld en stond bij drie juryleden op de eerste plek. Asther had een schaafwondje net onder de neusriem; dat was iets van niks, maar de bloedregel geldt natuurlijk ook voor mij. Het belangrijkste vind ik dat ze een topproef liep, daar kan ik alleen maar heel blij en gelukkig mee zijn.”

Asther de Jeu

Asther de Jeu (v.Contango) is, zoals haar naam al aangeeft, gefokt door Emmy de Jeu. Visser-van der Meulen kocht de merrie voor de helft toen ze drie jaar oud was. “Ik zag haar en was helemaal verliefd op haar, dat ben ik nog steeds. Ik zou haar eigenlijk meteen zelf gaan rijden, maar ik had op dat moment een knieblessure. Daarom is ze naar Edward gegaan, dat ging heel goed. Edward startte Asther in de Lichte Tour toen Emmy aangaf haar deel te willen verkopen. Zelf had ik op dat moment geen paard en wilde ik haar graag gaan rijden, daarom zijn we overeengekomen dat ik haar teugels overnam. Als ik terugkijk op de weg die we samen hebben bewandeld, kan ik alleen maar glimlachen.”

Zin in

Visser-van der Meulen kijkt vol enthousiasme uit naar CDI Compiègne. “Deze week doet Asther even rustig aan, omdat ze afgelopen weekend wedstrijd heeft gelopen. Dan bouwen we haar weer langzaam op en gaan we vol goede moed naar Compiègne. Het is spannend om in het landenteam te zitten, maar wel heel leuk en ik heb er veel zin in.”

Bron: Hoefslag/Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan.

Reacties