Tosca Vissers Asther de Jeu onverwacht overleden

Tosca Vissers Asther de Jeu onverwacht overleden

Tosca Visser Vermeulen - Asther de Jeu
Tosca Visser Vermeulen - Asther de Jeu Jumping Amsterdam 2019 © DigiShots

Tosca Vissers Asther de Jeu is plotseling overleden. De pas 14-jarige merrie onderging een controle-MRI en overleed als gevolg van de narcose.

“Het gebeurt haast nooit,” vertelt een geëmotioneerde Visser. Op de vraag of ze verder laat onderzoeken wat er mis is gegaan, reageert ze: “Nee, daar krijg ik haar toch niet mee terug.

Extra check

Asther de Jeu (v Contango) was vanwege een lichte blessure tijdelijk uit de running, maar Visser was haar zojuist weer aan het trainen. “Deze MRI was als extra check, om te kijken of alles echt weer perfect goed was. Ik ben er kapot van.”

Visser behaalde talloze mooie successen met de door Emmy de Jeu gefokte bruine merrie, zoals overwinningen op het hoogste niveau in Waregem en Deauville. De combinatie zou haar debuut maken in het Nations Cup-team voor de wedstrijd in Compiègne, maar dat ging vanwege de lichte blessure niet door.

Elke dag genieten

Visser liet eerder weten dat ze elke dag geniet van het rijden met Asther. “Voor mij is dat het belangrijkste. Asther is een vrolijke werkwillige merrie, ik ben stapel op haar.”

Vandaag werd ook bekend dat in Australië de halfzus van Asther de Jeu, W. Esther de Jeu, is overleden aan koliek.

Bron: Hoefslag

Foto: Digishots

Reacties